Tuulivoimakyselyyn annettu jo reilut 650 vastausta – Noin kaksi kolmasosaa vastustaa tuulivoimapuiston rakentamista Karhunrahkaan, loput kannattavat

Akaan Seutu avasi torstaina 11. heinäkuuta aamupäivällä Facebookiin kyselyn Karhunrahkaan suunniteltavasta tuulivoimapuistosta. Reilussa vuorokaudessa kysely oli kerännyt noin 650 vastausta. Kyselyyn toivotaan edelleenkin vastauksia. Se on auki maanantaiaamupäivään noin kello 10 asti.

Kyselyssä kysyttiin yksi kysymys: ”Pitäisikö sinusta Akaan Karhunrahkaan rakentaa tuulivoimapuisto?” Vastausvaihtoehtoja oli kaksi: ”kyllä” ja ”ei”. Kyselyalustan joustamattomuuden vuoksi kyselyyn ei ollut mahdollista lisätä muita vaihtoehtoja. Tämän takia kyselyyn ei voi vastata ”en osaa sanoa”.

Kysymyksenasettelu saattaa karsia kyselystä epävarmat vastaajat pois, tai he valitsevat mahdollisesti jommankumman ääripään vastauksen. Kysymyksenasettelu saattaa siis kärjistää tuloksia suuntaan tai toiseen, mutta on suuntaa-antava.

Tähän mennessä noin kaksi kolmasosaa kyselyyn osallistuneista on valinnut ei-vaihtoehdon vastauksekseen. Noin kolmannes vastaajista on antanut äänensä kyllä-vaihtoehdolle.

Kyselyketjuun on voinut myös halutessaan jättää vastaukselleen perustelut, joista osa tullaan esittelemään ensi viikolla ilmestyvässä lehdessä. Perjantaina 12. heinäkuuta eniten tykkäyksiä, 17 kappaletta, oli kerännyt Tiina Arolan vastaus: ”Vastustan. Liian lähellä asutusta ja kaukana sähköverkoista. Terveyshaittoja on tutkittu liian vähän, me emme halua olla koekaniineja. Tuulivoimaloiden rakentamisen ja purkamisen ympäristövaikutukset tulee selvittää tarkasti.”

Tuulivoimapuiston kannattajat argumentoivat tuulivoimapuiston perustamista muun muassa sillä, että uusiutuvien energiantuotantotapojen lisääminen on positiivista kehitystä. Lisäksi vastauksissa tuotiin esiin, että jos haitat olisivat selvästi havaittavissa, olisi niistä olemassa merkittävästi enemmän tietoa, koska Euroopassa tuulivoimapuistoja on paljon lähempänäkin asutusta.

Kysely löytyy Facebookista Akaan Seudun omalta sivulta osoitteesta: https://www.facebook.com/akaanseutu/

Kyselyä on jaettu Facebookissa kaikkiaan kymmenen kertaa. Yksi jako on tehty Akaalaiset-ryhmään.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.