Yhteisöllisyys toi Red Bullin kuvausryhmän tuunauspajalle – Mäkiautoprojektissa mukana jopa päiväkotilapsia

Tulevan mämmi- ja hunajamäkiauton ympärillä hyöri paljon ihmisiä viime viikolla.

RengasCenterin tiloissa nuorten tuunauspajalla kävi viime viikolla tavallista kovempi kuhina, kun Red Bullin kuvausryhmä oli paikalla kuvaamassa mäkiauton valmistamista akaalaisittain. Mukana oli myös nuorten lisäksi tavallista enemmän aikuisia tuunauspajan mahdollistavilta tahoilta: Akaan kaupungilta, seurakunnasta ja vanhempainverkosto ry:stä.

Kaikki alkoi siitä, kun nuorten tuunauspaja haki mukaan Red Bull Mäkiauto GP-kisoihin, jotka järjestetään vuotuisesti Helsingissä Tähtitorninvuoren puistossa. Yrityksensä tilat nuorten tuunauspajan käyttöön luottanut Arttu Käpylä sai jokin aika sitten yllätyksekseen puhelun, että heidät oli valittu mäkiautokisoihin erittäin suuresta joukosta.

– Me kiinnitimme huomiota yhteisöllisyyteen, joka on tämän mäkiautoprojektin ympärillä. Me kierrämme tiimit, jotka erottuvat ainutlaatuisuudellaan, kertoi tuunauspajalla vieraillut Red Bullin Pia Kaipainen.

Yhteisöllisyyttä totisesti mäkiautoprojektin ympärillä on. Käpylä kertoo, että heitä auttamaan mukaan on lähtenyt yksityisiä, yhdistyksiä ja yrityksiä. Lisäksi Käpylän Facebookin Akaalaiset-ryhmään tekemä julkaisu sai sponsorit ja auttajat heräämään. Tykkäyksiä julkaisu on kerännyt jo yli 400.

– Oikeastaan kaikki, joita on kysytty, ovat lähteneet tähän mukaan. Tukea on ollut helppo saada, Käpylä iloitsee.

Red Bull Mäkiauto GP-kisoihin on valittu kaikkiaan 70 tiimiä, mutta kaikkien projekteja ei suinkaan kuvata. Akaan nuorten tuunauspajan lisäksi vain seitsemän muun tiimin rakentelusta tullaan tekemään video Red Bullin toimesta.

Positiivista kuvaa ”ison kirkon kautta”

RengasCenterin yrittäjä Arttu Käpylä esittelee Toijalassa sijaitsevan päiväkoti Onnin lasten askartelemia mehiläisiä. Ne tulevat lentelemään kisoissa auton perään sijoitettavasta mehiläislaatikosta.

Koska tuunauspaja on Akaan kaupungin tukemaa toimintaa, halusivat pajalaiset tuoda positiivista julkisuutta Akaalle ”oikein ison kirkon kautta”. Tämän vuoksi hunaja ja mämmi tulevat näkymään mäkiauton visualisoinnissa. Auton kori tulee olemaan todella iso mämmilaatikko, Toijalassa sijaitsevan Kymppi-Maukkaat Oy:n maailman isoimman mämmitehtaan innoittamana.

– Me saamme mämmitehtaalta tarrat autoon ja pyritään tekemään autosta mahdollisimman aidon näköinen mämmirove, Käpylä kertoo.

Lisäksi mäkiautossa tulee näkymään hunajateema. Pajalaiset ovat saaneet paikalliselta mehiläistarhurilta aidon mehiläislaatikkopesän, jonne laitetaan muun muassa Norlandia päiväkoti Onni Akaassa lasten askartelemia mehiläisiä. Tarkoituksena on, että mehiläiset lentelevät pesästä GP-ajon aikana.

Itse mäkiautoon ei mahdu kahta henkilöä enempää, mutta kisoihin lähtevä tukijoukko on sitäkin laajempi. Akaasta matkaan lähdetään 50 hengen hunajabussilla, ja lisäksi Käpylä arvelee, etteivät kaikki edes mahdu tähän kyytiin.

Viime viikolla paikalla ollut Akaan kaupungin nuorisopalveluiden Sari Laaki kiittelee Käpylää tuunauspajan mahdollistamisesta. Pelkästään Akaan kaupungin resursseilla, kun pajaa ei olisi hänen mukaansa ollut mahdollista järjestää.

– Tämä on ollut ihan mieletön juttu, ja todella suosittu nuorten parissa nuorisokahvilan ohella, Laaki kertoo.

Kaikkien tiimien kuvausten jälkeen Pia Kaipainen oli otettu Akaan tuunauspajan toiminnasta.

– Akaan tiimin yhteishenki oli kyllä aivan omaa luokkaansa ja siitä välittyi aivan huikea fiilis! Mahtava tiimi ja projekti kaiken kaikkiaan.

Pöytä oli katettu RengasCenterillä tuunaajille kahvin lisäksi mämmillä ja vaniljakastikkeella. Mukana menoa kuvaamassa oli Red Bullin kuvaustiimi.

Alex Barbarossa (oik.), Eemi Jokela, Akseli Saarinen ja Lauri Kylmälä mäkiauton kimpussa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.