Miltä tuulivoimalat Akaan Karhunrahkassa näyttäisivät?

Havainnekuva Akaan Karhunrahkasta, jonne ABO Wind suunnittelee enimmillään 15 kappaletta 10 MW tuulivoimaloita joiden kokonaiskorkeus 300 metriä (napakorkeus 200 metriä + siiven pituus 100 metriä). Maisema on kuvattu Lontilan suunnasta Meron tilalta. Kuvaan on sijoitettu esimerkinomaisesti 3 kappaletta kyseisiä voimaloita oikeassa mittakaavassa. Kuvassa keskellä näkyy kesäkuun alussa pystytetty tuulimittausmasto (korkeus 147 metriä). Maston etäisyys kuvauspaikalta on 4 kilometriä, ja se viereen on skaalattu 300 metriä korkea tuulivoimala. Kuvan reunimmaiset voimalat on skaalattu kuvaamaan lähimpänä sijaitsevia voimaloita, joiden etäisyys kuvauspaikalta on 3 kilomatriä. (Tuulimittausmastoa on hyödynnetty havainnekuvassa vertailukohteena jonka avulla tuulivoimalat on skaalattu oikeaan mittakaavaan. Maston ’paksuutta’ on jouduttu liioittelemaan jotta se saadaan kuvassa näkyviin.) Vaikka tämä kuva onkin otettu Lontilan suunnasta, voimaloiden hallitsevuus maisemassa on periaatteessa täysin vastaava kaikista muistakin suunnista katsottuna, kun katseluetäisyys on sama ja voimaloiden edessä on metsään rajoittuva peltomaisema. Kuvan koosti Petri Ongelin.

Miltä Akaan Karhunrahkaan suunniteltu tuulivoimalapuisto näyttäisi? Oheisesta Petri Ongelinin koostamasta kuvasta saa käsityksen, miltä voimalat näyttävät 4 kilometrin päässä Meron tilalla.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.