Sähkön muuntoaseman kytkinvika aiheutti erikoisia valokaaria – syynä sähkölinjalle kaatunut puu

Sunnuntai-iltana ennen iltakahdeksaa näkyi Akaassa lähellä Valkeakosken rajaa Tarttilan muuntoasemalla salamaa muistuttavia valokaaria. Elenian sähköverkkoon kuuluvalta muuntoasemalta lähtevien sähkölinjojen päälle oli kaatunut puu, joka aiheutti järjestelmiin oikosulkuja ja lopulta erään kytkimen rikkoutumisen. Viallinen kytkin aiheutti muuntajan ohi kulkeneen sivullisen henkilön havaitseman valoilmiön.

Ohikulkijan ilmoituksen perusteella pelastuslaitoksen partio kävi varmistamassa tilanteen, mutta valokaaresta ei aiheutunut minkäänlaista vaaraa. Vikatilanne aiheutti lähialueella joitakin lyhyitä sähkökatkoja.

Sähköinen valoilmiö ja järjestelmän ongelmat saatiin poistettua, kun viallinen kytkin vaihdettiin ja linjoille kaatunut puu poistettiin. Tästä aiheutui Tarttilan alueella vajaan tunnin mittainen sähkökatkos.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.