Kaksi akaalaisurheilijaa rikkoi SM-kisarajan – Akaa voitti yleisurheilun seuraottelussa Forssan selvin numeroin

15-vuotiaiden tyttöjen keihäässä tuli kolmoisvoitto Akaaseen. Kisan voitti Viialan Valtin Neea Suhonen (keskellä), toinen oli saman seuran Helmi Hujanen (vas.) ja kolmas Vauhdin Jonna Uolamo.

Kaksi akaalaista urheilijaa ylitti suomenmestaruuskisojen tulosrajan Toijalan urheilukentällä käydyssä yleisurheilun seuraottelussa viime torstaina. 14- ja 15-vuotiaiden yleisurheilun SM-kisojen osallistumisoikeuden pokkasivat itselleen Toijalan Vauhdin Maiju Autio 100 metrin juoksussa ja Viialan Valtin Neea Suhonen keihäänheitossa. Kisat järjestetään Lahdessa 9.–11. elokuuta.

14-vuotias Autio teki A-luokan tuloksen peräti kahdessa lajissa, 100 metrillä ja korkeudessa. Ikäluokan entinen ennätys satasen juoksussa, 14,11 sekuntia, parani aikaan 13,43, mikä alittaa selvästi T14-sarjan A-luokan rajan 13,55 ja samalla SM-kisarajan. Myös 15-vuotiaiden tyttöjen korkeudessa Maiju paransi ennätystään huimasti 136 sentistä 148 senttiin. Tulos ylittää sentillä 14-vuotiaiden A-luokan tulosrajan.

15-vuotias Suhonen puolestaan voitti keihäskisan A-luokan tuloksella 35,23 metriä. A-raja on 34 metriä.

Toijalan Vauhdin ja Viialan Valtin muodostama Akaan joukkue otti selvän voiton Forssan Salamasta torstaina 4.7. Toijalan urheilukentällä käydyssä yleisurheilun seuraottelussa. Akaan joukkue sai kokoon komeat 226 pistettä ja Forssa 137 pistettä. Akaalaiset ylsivät lajivoittoon noin 25 kilpailussa.Myös useat muut akaalaisurheilijat ylsivät seuraottelussa erinomaisiin tuloksiin rikkomalla A-luokan rajan.

Vauhdin Anni Viljanen voitti 13-vuotiaiden tyttöjen kiekonheiton tuloksella 32,18 metriä, joka sekin ylittää kyseisen sarjan A-luokan tuloksen 5 metrillä. Valtin Maija Oksa pääsi vain 19 sadasosasekunnin päähän 13-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrin A-rajasta. Oksan aika oli 3.26,19, ja hän sijoittui kisassa toiseksi Forssan Salaman Miranda Lehtimäen jälkeen. Lehtimäen voittoaika kovavauhtisella tonnilla oli 3.20,03.

9-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kilpailevan Vauhdin Julia Suolaniemen meno oli molemmilla juoksumatkoilla suorastaan hurjaa. Hän voitti ensin 40 metrin juoksun ylivoimaisesti tuloksella 6,67 sekuntia, joka on selvästi alle ikäluokan A-rajan 6,95. 1000 metrin juoksussa Julia irtautui muista juoksijoista pitkään ja vauhdikkaaseen loppukiriin, ja hänen oma ennätyksensä parani liki yhdeksän sekuntia. Uusi ennätys on 3.41,39. Tuloksen tasosta kertoo se, että ikäluokan A-raja 4.02,00 alittui yli 20 sekunnilla.

Kilpailutapahtuma huipentui Toijalan urheilukentällä aina yhtä jännittäviin viesteihin, joihin vauhtilaiset ja valttilaiset saivat kerätyksi useita joukkueita. Seuraottelua käytiin sekä yksilölajeissa että viesteissä 7-17-vuotiaiden sarjoissa.

Akaa-Forssa-ottelua on järjestetty vuodesta 2014 lähtien, eli yhteensä kuusi kertaa, vuorovuosin molemmilla paikkakunnilla. Akaa on yltänyt otteluvoittoon nyt neljä kertaa ja Forssa kaksi kertaa.

Tuulikki Moisio

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.