Saku Tuomivaara uskoo edellisen vuoden kokemuksen helpottaneen kesätyön saamista – Ei ehkä oma ala, mutta tykkään tästä silti

Saku Tuomivaara (oik.) kävi perjantaina 5. heinäkuuta Akaan kaupungin kotihoidosta pitämässä Veikko Sidoroffille seuraa.

Akaassa on paljon yrityksiä ja yhteisöjä, jotka palkkaavat paikallisia nuoria kesätöihin. Myös Akaan kaupunki kuuluu vuodesta toiseen paljon akaalaisia nuoria työllistävien joukkoon. Kaupungin kautta kesätyön on saanut tänä kesänä noin 40 nuorta.

Kesätyöt ovat pääsääntöisesti neljän viikon mittaisia ja tehtävät avustavia tehtäviä vanhus- ja vammaispalveluissa, viheralueiden ja kenttien hoidossa, Nuorisopalveluiden kesätoiminnassa, kirjastossa ja uimakoulun apuohjaajina. Yksi nuorista kotihoitoon palkatuista työntekijöistä on tänä vuonna marraskuussa 17 vuotta täyttävä Saku Tuomivaara. Perjantaina 5. heinäkuuta hän tapasi kolmatta kertaa Akaan kaupungin kotihoidon asiakkaana olevan Veikko Sidoroffin.

– Me olemme käyneet Veikon kanssa kävelemässä ja juteltu urheilusta ja metsästyksestä, Tuomivaara kertoo.

Kuukauden työpätkästään yhden viikon työkokemuksella Tuomivaara kertoi pitävänsä kesätyöpaikastaan kovasti.

– Päivät ovat menneet nopeasti, eikä ole ollut ollenkaan tunnetta, että joutuisi menemään töihin. Tämä ei ehkä ole mun ala, mutta olen silti tykännyt tästä tosi paljon, Tuomivaara kertoo.

Hän arvelee oman alan löytyvän syksyllä asentajakoulun alkamisen myötä. Lentopalloa tosissaan harrastava nuorukainen haluaa myös katsoa, miten pitkälle hänellä on mahdollista tässä lajissa päästä.

Tuomivaara kertoo hakeneensa tänä kesänä kolmeen eri kesätyöhön, joista hänellä oli mahdollisuus valita kahden välillä. Tuomivaara arvelee, että kesätöihin pääsemiseen vaikutti hänen aikaisempi työkokemuksensa. Viime kesänä hän toimi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistyksen leikkikentällä ohjaajana.

Sidoroffilla on käynyt tänä kesänä jo pari kesätyöntekijää kaupungin kotihoidosta.

– Tämä on ihan hienoa, Sidoroff kommentoi nuorten työpanosta.

 

Lue lisää akaalaisten nuorten kesätöistä:

Kentältä kuului harmitus – 15–16-vuotiaat ihmettelivät, miksei Akaan kaupunki tarjoa heille kesätöitä

Yrittäjäksi ryhtyminen oli Eetu Tammelle luonnollinen reitti töiden pariin – En halunnut jäädä kotiinkaan vain makaamaan

Osuuskauppa ja Akaan Seurakunta palkkaavat eniten kesätyöläisiä Akaassa

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.