Yrittäjäksi ryhtyminen oli Eetu Tammelle luonnollinen reitti töiden pariin – En halunnut jäädä kotiinkaan vain makaamaan

Eetu Tammi on työllistänyt itsensä perustamalla oman toiminimen. Useimmat toimeksiannot tulevat yksityishenkilöiltä, mutta myös yrityksiltä. Kuvassa Tammi pesee pappansa Leo Tammen perustaman ja äitinsä Kati Tammen sekä hänen veljiensä jatkaman firman, Airfil Oy:n hallin seiniä.

Viialassa asuva Eetu Tammi ei jäänyt toimettomaksi, kun ilmeni, että kesätöitä ei löydy. 19-vuotias nuorimies valmistui tänä keväänä sähkö- ja automaatioasentajaksi, ja halusi kokemusta tämän alan parista. Kun töitä ei sähköalalta löytynyt, päätti Tammi perustaa oman toiminimen: Kone- ja apumiespalvelu Eetu Tammi. Nyt nuorimies on tehnyt reilun kuukauden oman yrityksen kautta erilaisia kone- ja traktorihommia sekä kiinteistöhuoltotöitä; nurmikonleikkaamista, pikkupuuston raivausta ja tehnyt polttopuita myyntiin.

– En halunnut jäädä kotiinkaan vain makaamaan, Tammi sanoo.

Yritysmuotoa valitessaan Tammi ajatteli toiminimen olevan helpoin pienelle yritystoiminnalle. 4H-yrityksen perustamista ei Tammi osannut ottaa huomioon mahdollisuutena.

– Osakeyhtiön perustaminen kävi mielessä. Ajattelin kuitenkin, että toiminimellä pärjää hyvin, kun toiminta on pientä, Tammi selittää.

Nuori yrittäjä kertoo ensimmäisen kuukauden menneen yrityksen tulovirtoja ajatellen kohtuullisesti. Toiminta-alue on painottunut Viialaan, mutta satunnaisia töitä on löytynyt myös Toijalasta ja Kylmäkoskeltakin. Tammen asiakkaat ovat lähinnä yksityishenkilöitä.

– Nyt asiakkaita on ollut ihan mukavasti, vaikka enemmänkin voisi olla.

Armeijasta C- ja CE-kortti

Tammi uskoo yrittäjyyden tulleen hänelle verenperintönä. Tammi on yrittäjä suvussaan jo ainakin neljännessä sukupolvessa, ja yrittäjyys on aina kiinnostanut häntä. Siksi oman yrityksen perustaminen ei Tammesta tuntunut mitenkään vaikealta päätökseltä.

– On ihan mukavaa ottaa vastuuta ja toimia itsenäisesti, Tammi kertoo.

Tammella on paljon suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Hän on hakenut ja päässyt Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijaksi rakennusinsinöörilinjalle. Vielä Tammella ei ole varmuutta, milloin opinnot kannattaa aloittaa, sillä tammikuussa hänen on tarkoitus vaihtaa siviilivaatteet armeijan harmaisiin. Siellä Tammi aikoo viettää kokonaisen vuoden, sillä hän haluaa autonkuljettajaksi.

– Se olisi hyvä, että saisi sieltä kuorma-auton ajokortin. Sitä saattaa tarvita joskus, Tammi miettii.

 

10. heinäkuuta ilmestyvässä Akaan Seudussa lisää asiaa nuorten työllistymisestä kesällä.

Eetu Tammi on yrittäjä jo neljännessä sukupolvessa. Hänestä yrittäjyydessä on mukavaa vastuunottaminen ja itsenäisesti toimiminen.

 

Lue lisää akaalaisten nuorten kesätöistä:

Kentältä kuului harmitus – 15–16-vuotiaat ihmettelivät, miksei Akaan kaupunki tarjoa heille kesätöitä

Saku Tuomivaara uskoo edellisen vuoden kokemuksen helpottaneen kesätyön saamista – Ei ehkä oma ala, mutta tykkään tästä silti

Osuuskauppa ja Akaan Seurakunta palkkaavat eniten kesätyöläisiä Akaassa

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.