Jättipalsami aiotaan nujertaa talkoovoimin Nahkialanjärven rinteestä

Nahkialanjärven pohjoisrannan rinteellä kasvaa noin 150 metrin pituinen jättipalsamikasvusto. Jättipalsami on luokiteltu haitalliseksi vieraslajiksi koko EU:n alueella. Jättipalsami voi muodostaa laajoja kasvustoja, jotka vievät tilaa alkuperäiseltä kasvillisuudelta. Isoilla, hyönteisiä houkuttelevilla kukillaan se kilpailee pölyttäjistä alkuperäisen kasvillisuuden kanssa.

Nahkialanjärven rinteeseen jättipalsami lienee aikoinaan karannut vanhoista puutarhoista ja levinnyt kaupungin maalle. Tiistaina 9.7. kello 15–19 tämä kasvusto aiotaan nujertaa talkoovoimin.

– Akaan kaupungin puisto-osastolla on tiettävästi tämä vuosi varsin haastava resurssien suhteen. Intoa asioihin kaupungilta kuitenkin löytyy ja yhteistyö paikallisten asukkaiden kanssa toimii, kun vaan toimeen tartutaan, talkoita järjestävä Piia Kylliäinen kertoo.

Koska suuri osa jättipalsamikasvustoa kasvaa jyrkässä rinteessä kehotetaan talkoihin osallistuvia varustautumaan sopivilla kengillä tai saappailla. Myös hansikkaat ja mahdollisesti omat eväät on hyvä ottaa mukaan.

Akaan kaupunki tarjoaa jätesäkit ja säkkien poiskuljetuksen.

Talkoilijat kokoontuvat kello 15 Pihlgren & Ritolan Tapettitehtaan vastarannalla, Satamatien vieressä polun alussa, josta on lyhyt kävelymatka kohteeseen. Reitti kasvustolle on opastettu kyltein, joten talkoilemaan voi tulla myös myöhemmin iltapäivällä, vaikka vain lyhyeksi ajaksi.

– Tervetuloa suojelemaan luonnon monimuotoisuutta, toivottaa Kylliäinen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.