Satamassa vietettiin kaikkien aikojen ”suurimmat ja parhaimmat” juhannusjuhlat

Lapset olivat innolla mukana Mimin ja Kukun esityksessä Toijalan Sataman juhannusjuhlilla.

Tanner tömisi Toijalan Sataman rannassa, kun Toijalan Eräveikkojen järjestämän juhannusaaton juhlan ensimmäiset esiintyjät, Mimi ja Kuku laittoivat lapset hyppimään musiikkinsa tahdissa.

Lockenlollia, lockenlollia, lauloi Mimi iloisesti ja kannusti lapsia soittamaan ilmakitaraa.

Samaan aikaan Toijalan Satamaan johtaneella tiellä oli pitkä autoletka, joka ulottui parhaimmillaan lähelle ABC-huoltoasemaa. Ihmisiä saapui Sataman juhannusjuhlaan myös kävellen, polkupyörillä ja veneillä. Järjestäjänä toimineen Toijalan Eräveikkojen liikenteen turvallisuusvastaava Juha Kreus arvioi autoja olleen yli 500 ja ihmisiä noin 2000.

– Nämä ovat olleet suurimmat ja parhaimmat Sataman juhannusjuhlat. Vaatimattomasti sanottuna, Kreus nauroi.

Partiolaisten järjestämään juhlaan osallistuneilla hän kehui myös olleen hyvä partiohenki päällä, sillä jonotus ei kuumentanut autoilijoiden tunteita. Jonoja kasvoi päivän mittaan myös Taikaponien, myyntikojujen, liukumäen ja Kekän ympäri ihmisiä ajeluttaneen veneen laiturin luo.

Lempäälästä Toijalaan

Toijalan Sataman juhannusjuhlan suosioon vaikutti varmasti aurinkoinen ja lämmin sää, mutta myös lähialueilta lapsille sopivan juhlan puuttuminen. Lempäälästä saapuneet Samuli Sandberg ja Sanna Elovaara sekä Raisa ja Samu Haavisto perustelivat Toijalan Sataman juhannusjuhlille osallistumista juuri lapsille sopivalla aikataululla ja ohjelmalla.

– Lempäälässä ei ole mitään juhlaa näin aikaisin. Tämän tapahtuman löysin Googlettamalla. Ihan tyytyväisiä ollaan, vaikka ei meillä ollut vaihtoehtoja. Säästä on paljon kiinni, Samu kertoi.

Perheet olivat ehtineet käydä jo rannalla ja katselemassa paloautoa ja veneitä. Lapsia Sohvi Sandbergia sekä Senni ja Severi Haavistoa rannan kiipeilyteline veti puoleensa kerta toisensa jälkeen.

Perheet olivat pistäneet merkille poniratsastuksen pitkän jonon, mutta Raisa uskoi, että ratsastaminen olisi ollut muutenkin liian jännittävää heidän pienille lapsilleen.

– Kyllä tänne kannatti tulla. Uskon, että tämä on ihan elämys lapsille. Kokon puuttuminen vähän harmittaa, Raisa kertoi.

Taloa sammutettiin ahkerasti

Toijalan Vapaapalokunta esitteli juhlilla paloautoaan ja siihen kuuluvaa kalustoa. Rannalla oli myös noin metrin korkuinen kerrostalo, jonka ikkunoissa oli saranoilla aukeavat liekin kuvat. Tämän talon palamisen estämistä harjoiteltiin ahkerasti ruiskuttamalla vettä pumpattavasta vesisäiliöstä. Toijalan VPK:n Satu Niemelä sai huhkia paljon pumpatessaan vettä lapsille.

VPK:lla oli jaettavanaan 200 heijastinta, jotka loppuivat jo kahden ensimmäisen tunnin aikana. Tämän perusteella Niemelä arvio lapsiakin olleen sammutustöissä reilusti yli 200.

– Muutamat harmittelivat kokon puuttumista, mutta ymmärsivät kyllä tuulen ja kuivuuden vaarallisen yhdistelmän, Niemelä kertoi.

– Kokko olisi kruunannut juhlat, myönsi myös Juha Kreus.

Moni pulahti veteenkin lämpimän sään innoittamana.

Toijalan VPK:n Satu Niemelä sai pumpata päivän mittaan monet kerrat vettä, jolla lapset pelastivat pienen kerrostalon palolta. Sammutusvuorossa Milla Reunanen.

Kekän ympäriveneily oli suosittu ohjelmanumero ja jonottajia riitti veneelle.

Satamassa sai ottaa rennosti.

8-vuotias Eveliina pääsi lavalle Mimin ja Kukun seuraksi.

Toijalan VPK:n kalusto kiinnosti monia.

Taikaponeilla riitti ihastelijoita. Zehra Salo ratsasti tottuneesti, ja sisarukset Anton sekä Iina Lehmuskoski kävivät silittelemässä ponia.

Makkaranpaisto sujui myös liperit kaulassa.

Kasvomaalaukset ja ulkopelit kiinnostivat lapsia.

Perka-bändi rauhallinen musisointi sopi Suomen suveen.

Aino ja Aapo Korvenpää silittelivät vasta kolmen kuukauden ikäistä karkeakarvaista mäyräkoiraa, joka sattui omistajineen lapsia vastaan rannassa.

Lempääläläiset Samuli Sandberg (vas.), Sanna Elovaara ja Sohvi Sandberg sekä Senni, Severi, Raisa ja Samu Haavisto tulivat Toijalan Satamaan lapsille sopivan juhlan takia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.