Päänavaus Akaa Pointiin – Akaan raakapuuterminaalin rakentaminen saa rahat valtion lisätalousarviosta

Nykyinen puunkuormauspaikka Toijalan keskustassa vapautuu muuhun käyttöön, kun uusi raakapuuterminaali valmistuu AkaaPointiin.

Maan hallitus esittää lisämäärärahaa muun muassa liikennehankkeisiin tämän vuoden toisessa lisätalousarvioesityksessä. Hankkeilla haetaan keinoja elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseen ja viennin edistämiseen koko maassa sekä parannetaan raide- ja tieliikenteen sujuvuutta.

Perusväylänpidon määrärahatasoon ehdotetaan 40 miljoonan euron korotusta tälle vuodelle korjausvelan kasvun hillitsemiseksi. Määräraha ehdotetaan käytettäväksi muun muassa Akaan raakapuuterminaalin rakentamiseen, Tampere–Seinäjoki-rataosalla turvalaitteiden uusimiseen, Helsinki–Turku-radan peruskorjaukseen, Kokkola–Pietarsaari-rataosalla turvalaitteiden uusimiseen, Oulun ratapihan peruskorjaukseen ja turvalaitteisiin ja Helsinki–Pietari-radan sekä Saarijärvi–Haapajärvi-radan korjaamiseen.

Lisätalousarvioesityksessä ehdotetaan rahoitusta liikenteen kehittämishankkeille yhteensä 352 miljoonan euron valtuutta ja 71 miljoonan euron määrärahaa.

Helsinki–Tampere-pääradan kehittämisen suunnitteluun ehdotetaan 11 miljoonan euron määrärahaa. Ja korjattavat rataosuudet ovat Kouvola—Kotka/Hamina-rata, Iisalmi—Ylivieska-rataosan sähköistys ja Iisalmen kolmioraide ja Joensuun ratapihan parantaminen.

Uusi raakapuuterminaali rakennetaan Akaa Pointin yritysalueelle ja nykyinen terminaalialue Toijalan keskustassa vapautuu muuhun käyttöön.

Akaan kaupunki on odottanut päätöstä puuterminaalin rahoituksesta. Myönteinen päätös otettiin ilolla vastaan.

–  Raakapuuterminaalin rakentuminen on todella hieno ja merkittävä asia Akaan kaupungin tulevaisuuden kannalta. Akaa Pointin yritysalue aktivoituu ja Toijalan asemanseudun kehitysnäkymät paranevat. Tämän vuoksi on tehty paljon työtä vuosien varrella, sanoo Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Jari Jokinen.

Lisätalousarviossa on puuterminaaliin varattu kahdeksan miljoonaa euroa, josta miljoona tälle vuodelle seitsemän vuodelle 2020. Alunperin rahaa oli ajateltu tulevan 4,5 miljoona. Väylävirastolla on valmius käynnistää työt pistoraiteen tekemiseksi Akaa Pointiin heti.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.