Vuoden Akaalaisen valitseminen oli yllättävän kimurantti tehtävä – Sama ratkaisu on tehty vain kerran aikaisemmin

Risto Jussilainen ja Mauri Maijala eivät panneet pahakseen sitä, että tunnustus jaettiin heidän molempien kesken.

Viime perjantaina julkistetun Vuoden Akaalaisen nimeäminen oli tänä vuonna Akaan Nuorkauppakamarin raadille kimurantti tehtävä, sillä yleisöltä tulleiden ehdotusten joukossa oli kaksi aivan samankaltaista toimijaa. Mauri Maijala ja Risto Jussilainen valittiin lopulta molemmat tunnustuksen saajiksi, koska raati ei pystynyt tekemään valintaa miesten välillä.

Sekä Maijala että Jussilainen ovat tahoillaan tehneet vuosikausia työtä talviliikuntalajin harrastuspaikan ylläpitämiseksi, Maijala latuverkon ja Jussilainen latujen sekä retkiluisteluradan huoltajana.

Nämä kaksi ehdotusta olivat niin samanlaisia. He toimivat aivan saman asian parissa ja vieläpä samalla alueella. Molemmissa ehdotuksissa korostui lisäksi yhtä lailla vapaaehtoinen työ, joten emme pystyneet valitsemaan vain toista, kertoo raadissa ollut Nuorkauppakamarin Annamaija Åhman.

Vuoden Akaalainen -tunnustus on vain kerran aiemmin jaettu kahden saajan kesken. Vuonna 2013 tunnustuksen saivat sekä karjankasvattaja Antti Veräväinen että mehiläistarhaaja Risto Niilimäki.

Ei epätavallisia ehdotuksia

Åhmanin mukaan palkittava aihe, vapaaehtoinen kansalaisvaikuttaminen, valikoitui erityyppisten ehdotusten joukosta helposti. Nuorkauppakamari sai ehdotuksia yhteensä 35 kappaletta, ja erilaisia ehdotettuja tahoja oli 27. Ehdokkaiden joukossa oli akaalaisia yrittäjiä, yhdistyksiä tai niissä toimivia ihmisiä ja lisäksi akaalaisia yksityishenkilöitä, joiden tekemä työ koettiin tärkeäksi.

Ihmiset olivat perustelleet ehdotuksiaan erityisen hyvin ja monipuolisesti, se oli ihanaa huomata. Tänä vuonna saamamme ehdotukset olivat varsin tavanomaisia, ei ollut mitään poikkeuksellisia tapauksia.

Aiempina vuosina ehdokkaiksi on ilmoitettu mielikuvituksellisiakin ehdotuksia, kuten vuonna 2000 Vuoden Toijalalainen -palkinnon saajaksi valittu Tampere-Helsinki-Toijala-moottoritie.

Vuoden Akaalaisen valitsee Akaan Nuorkauppakamarin raati kaupunkilaisten ehdotusten perusteella. Vuoden Toijalalainen -tunnustus myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1979, ja Vuoden Akaalaisia on valittu kuntaliitoksen jälkeen vuodesta 2007 alkaen.

Tänä vuonna raatiin kuuluivat Akaan tuore kaupunginjohtaja Antti Peltola, Akaan seurakunnan nuorisotyöntekijä Hele Ali-Löytty, yrittäjä Vesa Peltola ja OP Akaan toimitusjohtaja Tuomo Smått sekä Akaan Nuorkauppakamarista Lauri Roslin ja Annamaija Åhman.

 

Lue myös:

Vuoden Akaalaiset ovat talviriemujen mahdollistajia – Savikosken latujen Mauri Maijalaa ja Jalannin jääradan Risto Jussilaista innostavat palaute ja ajatus toisten auttamisesta

Risto Niilimäki ja Antti Veräväinen valittiin Vuoden Akaalaisiksi

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.