Yhdysvalloissa tanssiva huippuballerina vieraili opettamassa Akaan Balettikoulussa

Akaan Balettikoulu Petite Ballerina sai vieraita Yhdysvalloista asti kun tanssikoululla järjestettiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla kisaryhmäläisille kesäkurssi. Sitä pitämään saapui Pinja Huhtimo, 17-vuotias Vataalta kotoisin oleva tanssija, joka tanssii tällä hetkellä Yhdysvalloissa Pavlovich-balettikoulussa. Kisaryhmäläiset saivat neljän päivän ajan treenata Pinjan johdolla balettia sekä nykytanssia ja joka päivän päätteeksi oli vielä luento, jolla käsiteltiin tanssijan kehonhuoltoa ja oheisharjoittelua. Balettitunnilla tehtiin perinteisiä tankoharjoituksia, harjoiteltiin piruettitekniikkaa ja tanssittiin joutsenina. Nykytanssitunneilla kisaryhmäläiset opettelivat Pinjan johdolla hänen itse koreografioimansa soolon, jolla Pinja on itse kilpaillut kansainvälisissä kilpailuissa.

Akaan Balettikoulu Petite Ballerinan kisaryhmä Mintut saivat kovatasoista opetusta neljän päivän intensiivikurssilla. Etualalla vierailevana opettajana toiminut 17-vuotias Pinja Huhtimo.

Neljän päivän kurssi oli intensiivinen, koska joka päivä ohjelmaa oli reilu kolme tuntia. Kurssin lisäksi kisaryhmäläiset harjoittelivat päivän päätteeksi kisakoreografioitaan, sillä Petiten kisaryhmä Sirut matkaa ensi viikolla esiintymään Kuopio Tanssii ja Soille osana Tanssioppilaitokset on Stage -kokonaisuutta. Sirut sekä Mintut valittiin lisäksi yhteiskoreografiallaan mukaan Tampereella järjestettävään Dance Off -tapahtuman Tanssin Gaalaan. Vierailevan opettajan saaminen pienelle paikkakunnalle on aina hieno juttu ja kesäkurssi oli todella antoisa niin oppilaille kuin opettajallekin. Kisaryhmäläiset oppivat paljon uutta ja iltapäivän luennot herättivät sopivasti ajattelemaan omaa treenaamista ja sitä kautta syntyi hienoja keskusteluja, joita varmasti jatketaan syksyllä kisaryhmän oman opettajan kanssa.

3-vuotiaasta lähtien tanssinut Pinja Huhtimo on tanssinut viimeisen vuoden ajan Pähkinänsärkijää Yhdysvalloissa.

Pinja Huhtimo aloitti itse tanssimisen 3-vuotiaana ja baletti valikoitui nopeasti hänelle mieluisimmaksi lajiksi. Lapsena Huhtimo harrasti myös ratsastusta ja taitoluistelua, mutta ne saivat lopulta väistyä baletin tieltä. Pinjan kilpaura baletissa alkoi vuonna 2016 Valtakunnallisella Balettikilpailulla Suomessa. Ensimmäisen kerran ulkomailla Huhtimo kilpaili syksyllä 2017, jolloin osallistui Youth America Grand Prixiin Barcelonassa. Tämän jälkeen Huhtimo on kilpaillut useissa kilpailuissa ulkomailla, joiden kautta hänelle aukesi paikka tanssija ja mahdollisuus treenata Yhdysvalloissa. Viimeisen vuoden aikana Huhtimo on tanssinut Columbia Classical Ballet Companyn kanssa baletit Le Corsaire ja Pähkinänsärkijä. Viime joulukuussa Huhtimolle myönnettiin Vantaan kaupungin Vuoden nuori taiteilija – palkinto.

Kurssilta on hyvä jatkaa kohti kesän viimeisiä esiintymisiä ja sitten kesälomaa. Tanssikausi Petitellä jatkuu taas elokuun puolivälissä.
Nina Viiala

Petiten kisaryhmä Sirut matkaa ensi viikolla esiintymään Kuopio Tanssii ja Soille osana Tanssioppilaitokset on Stage -kokonaisuutta. Kuvassa vasemmalta lukien Liinu Anntonen, Heta Haapakoski ja Pinja Huhtimo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.