Akaan viihtyisät uimarannat hellivät kesäloman viettäjää

Akaan rannoilla on rauhallista.

Akaassa on neljä kaupungin ylläpitämää uimarantaa. Uimarannat ovat hyvin hoidettuja ja matalia, joten ne sopivat hyvin pienillekin lapsille. Uimahyppytornia tai vesiliukumäkeä rannoilta ei löydy, mutta perinteisen pulikoimisen ystävät varmasti löytävät mieleisensä uimapaikan.

Sataman uimaranta Toijalassa on vajaan kahden kilometrin päässä Toijalan ABC:lta Kangassaarentiellä. Sataman ranta on suuri ja monipuolinen. Uintialueita on rajattu laiturein niin, että pienetkin polskijat voivat uida turvallisesti. Sataman rannasta löytyy pukuhuoneiden ja wc:n lisäksi sauna ja Toijalan VPK:n pitämä kesäkioski. Sauna ja kioski palvelevat joka päivä kello 12–21, paitsi sateella ne sulkeutuvat kello 18.

Satamassa on myös grillialue, lasten leikkitelineitä sekä beach volley -kenttiä. Sataman uimarannan vieressä toimii Toijalan kesäteatteri. Sataman välittömässä läheisyydessä on myös luontopolku, lintutorni ja laavu. Eläinten uimaranta löytyy myös jatkamalla vasemmalle uimarannan ohi.

Viialasta löytyy valinnanvaraa

Arajärven uimaranta Viialassa on metsäinen ja kaunis uimaranta. Kylmäkoskentieltä käännytään Arajärventielle, jota ajetaan kuusi kilometriä hiekkatietä syvälle metsään. Arajärveltä löytyy leirintäalue, keittokota ja nuotiopaikka. Koulujen kesälomien aikana saunat lämpenevät keskiviikkoisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 13–18. Saunaan pääsee maksamalla kaksi euroa henkilöltä tai viisi euroa perheeltä.

Luttusten uimaranta Viialassa on tunnelmallinen ja suojaisa. Luttunen sijaitsee Metsälinnan lähistöllä ja sille käännytään Hämeentieltä. Luttusissa on beach volley -kentät, nuotiopaikka, wc ja pukuhuoneet.

Heinäsuon Kumpulantiellä on uimapaikka, jota kaupunki ei ylläpidä.

Laiturilla saa rentoutua.

Kylmäkoski tarjoaa tunnelmaa

Tipurin uimaranta Kylmäkosken Pajamäentiellä sopii hyvin lapsiperheille, sillä rantavesi on pitkään matalaa. Uima-alueita on rajattu laiturein. Jyrkkä hiekkaranta viettää veteen. Ylempänä rannalla ovat pukukopit ja wc. Myös Tipurilla on Beach volley -kenttä.

Tipurin lisäksi Jalanti-järven rannoilta löytyy Ritaniemen uimaranta Aakalantien lähistöllä, joka ei ole kaupungin ylläpitämä. Ritaniemessä on uimareille pukukopit.

Luttusten pukukopissa on tilaa kaikille.

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.