Anssi Kela loistaa Vasenkätisten Vestivaalin yössä – Arto Nyberg ja Vuoden Vasenkätinen edelleen iltapäivän kulmakivenä

Anssi Kela saapuu Akaaseen Vasenkätisten Vestivaalin pääesiintyjäksi lauantaina 10. elokuuta.

Akaan elävän musiikin yhdistys Almun vuodesta 2007 järjestämä Vasenkätisten Vestivaali laajenee tänä vuonna Etelä-Akaaseen. Lauantaina 10. elokuuta järjestettävän tapahtuman ilmainen iltapäiväohjelma on Viialan torilla, mutta illalla rokki soi nyt Toijalassa ravintola Kruunan & Klaavan pihalla ja Lontilanjoen rantamaisemissa.

Vasureiden iltapäiväohjelmassa lähes loputonta jatkuvuutta edustaa Viialan oma poika, toimittaja Arto Nyberg ja Vuoden Vasenkätisen haastattelu. Vuodesta 2008 saakka Nybergin kipakan kepeiden kysymyspattereiden kohteena ovat olleet muun muassa Jari Tervo, Tuomas Kyrö, Jörn Donner, Jonna Tervomaa, Jukka Rasila ja Anni Sinnemäki. Vuoden Vasenkätinen 2019 julkistetaan elokuun alussa, ja luvassa on jälleen valinta oman alansa kansalliselta huipulta.

Iltapäiväohjelmaa värittää myös muun muassa vasenkätinen tanssiesitys.

Kovaa nousua tekevä siskosbändi Maustetytöt nähdään tänä kesänä Vasenkätisten Vestivaalin lisäksi muun muassa Flowssa ja Ruisrockissa.

TVOF-voittaja Markus Salo käynnistää illan

Almu onnistui tänä vuonna nappaamaan Vasureiden esiintyjäkaartiin muun muassa The Voice of Finland -laulukilpailun voittajan Markus Salon. Salo avaa kello 19 käynnistyvän iltaohjelman akaalaisen Project X -yhtyeen solistina.

Vähintään yhtä kuuma kiinnitys on seuraavana lavalle nouseva, kehuttu ja kohuttu Maustetytöt. Bändin ensisingle Tein kai lottorivini väärin valloitti radioaallot, ja sen jälkeen vuorossa oli televisio ja Prisman mainokseen tehty Pelle Miljoonan Juokse villi lapsi -cover. Maustetyttöjen kesä kuluu albumia viimeistellessä ja Suomen merkittävimpiä festivaaleja kiertäessä. Vasureiden ohella niihin kuuluvat muun muassa Flow ja Ruisrock.

Maustetyttöjen jälkeen lauteille nousee varmaakin varmempaa vatkausta lantioille tuottava Martti Servo & Napander. Servon ja kumppaneiden jälkeen illan kruunaa loistavan livebändin ympäröimä Anssi Kela, jonka hittikimara on jatkunut Nummelasta ja Millasta Levottoman tytön kautta Ilvekseen eikä osoita katkeamisen merkkejä.

Vasenkätisten Vestivaalin iltaohjelmaa on aiempina vuosina järjestetty Viialan entisen nahkatehtaan sisäpihalla ja sittemmin Viialan Seurahuoneen yläkerrassa. Uudella tapahtumapaikalla Almu päätti tarjota Vasenkätisten Vestivaalille mahdollisuuden kasvaa ja sen yleisölle tilaisuuden nauttia hienoista esiintyjistä kauniissa kesäillassa ja raikkaassa ilmassa.

Martti Servo & Napander laittaa Vasureillakin puntit vipattamaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?