Toijalan Sanomat lauantaina 7. kesäkuuta 1919

lauantaina 7. kesäkuuta

Viinatehdas hävitetty

Viime toukokuun 28 ja 29 päivän välillä hävittivät Riisikkalan suojeluskuntalaiset viinatehtaan Simolan talon metsältä lähellä Korpelan torppaa, jossa oli rankkia kolmessa eri astiassa, yhteensä noin 100 litraa, jotka kaadettiin maahan. Mainittua tehdasta oli pidetty jo useampina öinä silmällä, että olisi polttajat tavattu, mutta olivat kai tehtailijat, joita on luultavasti useampia havainneet että tehdas oli keksitty ja eivät sentähden tulleet polttamaan, vaan jättivät sen oman onnensa nojaan. Kiitos Riisikkalan Suojeluskuntalaisille ja erittäinkin sen iäkkäämmälle ja innokkaimmalle jäsenelle

Tulipalon alku

Viime sunnuntaina 9 tiennoissa illalla huomasi Rautasillan huvilan omistaja J. Sipilä savua tunkeutuneen asuinhuoneisiinsa ja kun syytä ruvettiin tutkimaan, kävi pian selville, että alustassa on tuli irti. Paikalle hälytettiin palokunta, joka jonkun ajan kuluttua saikin tulen sammumaan, mutta ehti se jo huomattavasti hiillyttää täytepermannon palkkeja. Suuri vaara saatiin siis ripeän toiminnan avulla torjutuksi. Eikä tuli vielä ehtinyt mainittavaa vahinkoa tuottaa, sen sijaan turmeltui osa irtaimistoa ja vaatteita, joita talosta jo kannettiin ulos sateeseen. Tulipalon syytä ei varmuudella tunneta.

Työväentalo Toijalassa

on tämän kuun alussa valtioneuvoksen määräyksen perusteella vapautettu takavarikosta ja luovutettu työväenyhdistyksen käytettäväksi. Talo on ollut vuosikauden suojeluskunnan hallussa, eikä talon hoitoa vastaan kuulemamme mukaan äskeisessä talon luovutustilaisuudessa tehty mitään muistutuksia.

Nuoriso leikkimään!

Nuorisoseuran W&U osasto Vauhti aloittaa taasen viime kesänä suurta suosiota saavuttaneet leikki-illat. Tänä kesänä hypitään Sampolan kentällä joka keskiviikkoilta klo puoli 8 ip. Kaikki, sekä nuoret että vanhat tervetulleita, katsomatta siihen kuuluuko nuorisoseuraan tai ei. Mitä enemmän meitä siellä on, sitä hauskemmiksi ne muodostuvat. Siis siellä tavataan. Ensi kerran ensikeskiviikkona 11. p:nä klo puoli 8 illalla.

Konkari.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?