Toijalan Markkinat on avattu – kaupunginjohtaja Peltola rohkaisi kaikkia nostamaan esiin positiivisia asioita Akaasta sosiaalisessa mediassa

Kaupunginjohtaja Antti Peltolan puhetta oli kuuntelemassa runsas joukko aikaisia torivieraita.

Jokavuotiset Toijalan Markkinat avattiin tänään aamukymmeneltä Toijalan torilla. Paikalle oli kokoontunut kymmeniä ihmisiä kuuntelemaan kaupunginjohtaja Antti Peltolan puhetta.

Peltola nivoi puheessaan tämänkertaiset markkinat 50 vuoden takaiseen hetkeen, jolloin ensimmäiset markkinat järjestettiin. Peltolan mukaan tuolloin paikallisessa keskustelussa olivat esillä kirjastoapulaisen virka Viialaan, huvilatonttien vähäisyys Kylmäkoskella ja Toijalan yhteislyseon uudesrakennustyön ensimmäinen vaihe.

– Hyvin samantyyppiset asiat ovat meillä kuntaelämässä esillä nykyäänkin, Peltola pohti ja viittasi esimerkiksi meneillään olevaan kouluverkon uudistustyöhön.

Peltola kiitti markkinoiden järjestäjää Lions Club Toijalaa, jonka noin 25 jäsentä ovat valmistelleet markkinoita jo hyvän aikaa. Hän muistutti myös, että markkinat ovat tärkeitä ihmisten kohtaamisen tilaisuuksia ja ostovoiman näytönpaikkoja. Peltola kehotti kuntalaisia markkinoiden yhteisöllisessä hengessä tuomaan esiin positiivisia puolia Akaasta.

– Meillä on paljon asioita, joista voimme olla ylpeitä. Näitä asioita voi nostaa esiin näiden kahden markkinapäivän aikana vaikkapa sosiaalisessa mediassa. Ne mielikuvat, joita meillä kaupungistamme on, vaikuttavat kaupungin maineeseen ja vetovoimaan, Peltola pohti.

Peltola totesi vetovoimaan liittyen myös sen tosiasian, että Akaa olisi muuttovoittoinen kunta, ellei nuorten 15–24-vuotiaiden muuttotappio olisi niin suurta. Hän painotti, että eri ikäryhmien muuttoliike on tärkeä tekijä kaupungin kehitykselle.

Markkinamyyjiä riittää vielä

Jo markkinoiden ensimmäisen tunnin aikana torialueella näkyi ja kuului iloinen vilske ja puheensorina. Markkinoiden vetovastuusta huolehtiva Pentti Kulla LC Toijalasta kertoo, että markkinoilla on myyjiä ja muita paikan varanneita toimijoita yhteensä jopa sata. Suurin osa heistä on mukana sekä perjantaina että lauantaina.

– Olen erittäin tyytyväinen myyntipaikkojen määrään. Meillä on alue varsin täynnä. Vain muutama myyntipaikan varannut ja maksanut myyjä jätti tulematta, Kulla toteaa.

Kullan mukaan torimyyjien määrä on yleisesti vähenemään päin, sillä iäkkäiden myyjien siirtyessä eläkkeelle nuoria myynnin jatkajia ei välttämättä löydy

Markkinoilla on tänä vuonna vajaat kymmenen akaalaista toimijaa. Markkinamyyjiä on tullut Toijalaan Pohjanmaalta ja Helsingin seudulta asti.

Antti Peltola korosti puheessaan, että Akaassa on paljon hyviä asioita, vaikka nuoriso muttaa tilastojen mukaan kaupungista pois.

 

Markkinoiden avaushetki päätettiin juontajan, kaupunginjohtajan ja markkinayleisön yhteisen selfien ottamiseen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.