Kesäteattereissa haaveillaan, ollaan lirissä ja welhoillaan

Vanki on karkuteillä Toijalan Satamassa

Toijalan Näyttämön tämän vuoden kesäteatterinäytelmä on Rauli Jokelinin käsikirjoittama ja ohjaama Tähtiä sumussa -karaokemusikaali.

Hotelli Tähtisumussa pidetään karaokekilpailu. Sinne saapuu ihmisiä, joilla on haaveita ja unelmia. On eläkeläispariskunta, joka haluaa naimisiin, karannut vanki, poliisi ja eronnut rouva. Ravintolassa istuu myös salaperäinen hyväntekijä. Tarjoilijatyttö haaveilee voitosta ja myös hotellin johtaja tarttuu mikrofoniin. Näytelmässä on useita tuttuja kappaleita, joihin yleisökin saa yhtyä.

Ensi-ilta Toijalan Satamassa on lauantaina 8.6. kello 17. Lauantaisin ja sunnuntaisin esitykset ovat kello 17. (30.6. ja 7.7. myös päivänäytös kello 13.). Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin esitykset ovat kello 19.

Toijalan Näyttämö esittää kesällä karaokemusikaalin Tähtiä sumussa. Tarjoilija Maisan (vas.) roolissa nähdään Lila Lähde, konstaapeli Koistisen rooliin eläytyy Jouko Korhonen, ja Riitta Raatikaisen hahmoa esittää Mari Tuominen. Kuva: Sanna Haapaniemi

Lempäälässä kuljetetaan vankia viimeiselle tuomiolle

Hakkarin kartanon puistossa Lempäälässä nähdään tänä kesänä Leo Löthamin kirjoittama, Seppo Parkkisen dramatisoima ja Jari Lehdon ohjaama tragikomedia Vankikuljetus N:ro 86.

Lempäälän Nuorisoseuran teatterin näytelmä kertoo papinmurhaaja Yrjö Janatuisen matkasta Urjalan Synkkälän kylästä kohti Tukholmaa ja pyövelin vastaanottoa. Saattajana on Ålannin hinta- ja laatusuhteiltaan ylivoimaisesti kilpailukykyisin vankikuljettaja Gustav Gustavsson.

Matka on täynnä seikkailua ja uskomattomia tapahtumia. Se on osittain makaaberi, yllättävä ja hauska matka 1700-luvun Suomessa. Se on karnevalistinen roadtrip.

Ensi-ilta on perjantaina 5.7. kello 19, Muut esitykset ovat 7.7.–6.8. tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 19 ja lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17.

Lempäälän Nuorisoseuran teatterin kesänäytelmässä Vankikuljetus n:ro 86 vanginvartija Gustafssonia esittää Vesa Aalto ja papinmurhaaja Yrjö Janatuista Jari Lehto, joka myös ohjaa näytelmän. Kuva Emma Lehtomäki.

 

Pirttikoskella ollaan vähän lirissä

Tammikuussa Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinnon saanut Pirttikosken kesäteatteri esittää jälleen puuhamiehensä Seppo Holttisen kirjoittaman ja ohjaaman näytelmän Leskimies Nuutisen viimeiset varaosat. Tällä kertaa päähenkilö on leskimies Sulo Nuutinen, jolla on menneisyydessään paljon selvittämättömiä asioita, joista hän joutuu enemmän ja vähemmän tilille. Miten käy Nuutisen? Entä muiden miehen lähipiiriin kuuluvien kärväskyläläisten tässä kuihtuvassa ja monien ristiriitojen repimässä kunnassa?

Näytelmän ensi-ilta on sunnuntaina 14.7. kello 14, ja esitykset jatkuvat 4.8. asti. Sunnuntaisin näytelmää esitetään kello 14 ja kello 19. Muut esitykset ovat tiistaisin ja torstaisin kello 19.

Pirttikosken kesäteatterissa näyttelevät eturivissä istuvat Ilari Rautiainen (vas.), Sirkku Hyytiäinen, Suvi Kelkkanen-Rautiainen, Kyösti Alhainen ja Tapio Eerola ja takarivissä istuvat
Kerttu Lahti, Riikka Lahti, Päivi Latvala ja Seppo Holttinen. Kuvasta puuttuu Matvei Ojansuu, Christin Hyytiäinen sekä Sauli Alitalo. Kuva Suvi Kelkkanen-Rautiainen.

Urjalankylässä nähdään hersyvä ja lämminhenkinen Opri

Urjalankylän kesäteatterin näytelmä on Kyllikki Mäntylän kirjoittama Opri. Näytelmän päähenkilö on kunnalliskotiin muuttava karjalaisevakko, sydämellinen ja lämminhenkinen Opri, joka joutuu kohtaamaan ennakkoluuloja mutta joka opettaa muille, ettei vihanpito ole hyväksi.

Näytelmässä on herkullisia henkilöhahmoja kuten kiukkuinen Akviliina, iloluonteinen Miina, uneksiva Tiina, kipakka johtajatar, pirteä aputyttö Heinäsirkka, auttavainen renki Jussi, monitaitoinen emännöitsijä Lahja sekä Huru-ukot, jotka järjestävät kekseliäästi iloa.  Näytelmän on ohjannut Seppo Heinola.

Ensi-ilta on Urjalassa torstaina 27.6.kello 19. Esitykset jatkuvat 16.7. asti. Tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin esitykset ovat kello 19 ja lauantaisin kello 15.

 

Rämsöössä on perinteisesti satumaista

Kauniin Suonojärven rannalla Vesilahdessa sijaitsevan Rämsöön kesäteatterin ohjelmistossa on usein ollut satuja ja tarinoita. Tänä kesänä siellä nähdään Reeta Annalan kirjoittama ja ohjaama Vellamon welhokoulu.

Kaappikellon kautta kellon lyödessä kaksitoista kaksi tyttöä, Veera ja Nelli, päätyvät maagisiin pääsykokeisiin. Veera ei ollut aikaisemmin edes miettinyt taikuutta tai welhoja, mutta yhtäkkiä hän on keskellä seikkailua, joka muuttaa koko hänen elämänsä.

Ensi-ilta on torstaina 27.6. kello 19. Esityksiä on torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin sekä tiistaina 2.7. ja 30.7.

 

Rämsöön kesäteatterin Vellamon Welhokoulussa seikkailevat muun muassa Veera (vas., Nea Lähdekorpi) ja Nelli (Sanni Haliseva). Kuva Emmi Ollinpoika

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.