Topa ylsi kolmanteen voittoon – Kotipelin alussa muistettiin pois nukkuneita ja onniteltiin lakin saaneita

Toijalan pallon puheenjohtaja Marko Ahlman (vas.) ja edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Juha Pietikäinen (oik.) onnittelivat valmistuneita Jenny Ahlmania, Akseli Sormusta, Petri Jouppia ja Valtteri Kaurasta. Kuva: Marjo Ahlman

Toijalan Pallo-49 otti kauden kolmannen kotivoittonsa jalkapallon Tampereen piirin neljännessä pelissä keskiviikkona 5. kesäkuuta. Nyt kaatui 26 asteen helteessä Ikaalisten Urheilijat. Maalilukemat Toijalan keskusurheilukentällä olivat 2-0 (2-0).

Ottelutapahtuma aloitettiin kahdella muistamisella. Hiljaisella hetkellä kunnioitettiin kahta poismennyttä Toijalan Pallon jäsentä, Lasse Niemeä ja Tapani Nikkilää. Niemi oli pitkäaikainen Pallon pelaaja ja myöhemmin aktiivinen seuratoimija. Sittemmin hän toimi aktiivisesti vuonna 2004 perustetussa Toijalan Pallon Killassa.

Nikkilä puolestaan pelasi seurassa juniorivuosinaan niin jalkapalloa kuin jääkiekkoakin ja kuului viime vuosinaan Niemen tavoin Toijalan Pallon Kiltaan. Mies muistetaan myös komeaäänisenä tanssilavojen vokalistina usealta vuosikymmeneltä.

Muistohetken jälkeen vuorossa oli kevään ylioppilaiden kukitus. Seuran pelaajista ja muista toimijoista kukat saivat Jenny Ahlman, Petri Jouppi, Valtteri Kauranen ja Akseli Sormunen. Topan naisjoukkueen pelaaja Elina Pirttijoki valmistui myös ylioppilaaksi, ja hänet kukitettiin jo maanantain naisjoukkueen pelin yhteydessä.

Pelissä parhaana pelaajana palkittu Akseli Sormunen on juuri syöttänyt pallon. Kuva: Jenny Ahlman

Vastustaja oli aktiivinen

Hieno 2–0 voitto Ikaalisten Urheilijoista saatiin tiiviin puolustamisen tuloksena, sillä vastustaja oli hyvin aktiivinen lähes koko 90 minuutin peliajan. Ikaalislaisten saamat neljä pistettä seitsemästä pelistä on yllättävän vähän.

Kotijoukkue käytti paikkansa tehokkaasti hyväkseen, vaikka vieraiden maalivahti Kalle Vaskelainen venyikin muutamaan hienoon torjuntaan. Ottelun avausmaalin teki 14. minuutilla Akseli Sormunen. Akseli sijoitti Teppo Tenkasen keskityksen maalin edustalta alanurkkaan. Tenkanen oli myös 2–0 maalin alustajana. Miehen antaman matalan kulmapotkun puski etunurkalta sisään Tuomas Kallioinen.

Joukkueen kokoonpano pelissä oli Jukka Saari, Ere Salmi (76. Viljo Valoma), Jukka-Pekka Jyrämö, Mikko Alahäivälä, v, Janne Hevonoja, Petri Jouppi (90. Valtteri Kauranen), Tuomas Kallioinen, Jesse Järvi (C), Jirka Järvi, Teppo Tenkanen ja Akseli Sormunen (82. Joonas Pietikäinen).

Topa pelaa seuraavaksi tutulla Apian nurmella. Vain yhden pisteen tämän kauden seitsemästä pelistään saanut Valkeakosken Koskenpojat isännöi perjantaina 14. kesäkuuta pelattavaa ottelua, joka alkaa kello 18.30.

Joukkueen kapteeni Jesse Järvi kuljettamassa palloa kohti vastustajan maalia. Kuva: Jenny Ahlman

 

Tuore ylioppilas Elina Pirttijoki sai onnitteluruusunsa naisten joukkueen pelissä maanantaina 3. kesäkuuta. Kuva: Marjo Ahlman

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.