Lempo-Volley ja Akaa-Volley solmivat yhteistyösopimuksen – Akaan mestaruusliigapelaajat ja Lempon ykkössarjalaiset voivat kaudella liikkua joukkueesta toiseen

Etelä-Pirkanmaan lentopalloseurat Lempo-Volley ja Akaa-Volley ovat solmineet ensi kautta koskevan yhteistyösopimuksen.

Lempo-Volley on tänä vuonna Lempäälässä perustettu lentopallon ja beach volleyn erikoisseura, johon yhdistyi Lempäälän Jyryn ja Lempäälän Kisan lentopallotoiminta.

Akaa-Volleyn puheenjohtaja Teemu Salminen ja Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen allekirjoittivat kuusi pykälää sisältävän yhteistyösopimuksen. Sen ydin on seurojen yhteistyön tiivistäminen, jotta laji kukoistaisi entistäkin paremmin Tampereen eteläpuolella.

– Molempien puheenjohtajien sanoma on selkeä. Yhteistyön tie aina paras tie, sanovat Salminen ja Montonen.

Yksi sopimuksen oleellisimmista kohdista on seurojen edustusjoukkueiden välinen farmisopimus. Sen perusteella Akaan mestaruusliigapelaajat ja Lempon ykkössarjalaiset voivat valmentajien erikseen sopimalla tavalla liikkua joukkueesta toiseen kauden aikana. Myös jo viime kaudella kokeiltua ja hyväksi havaittua yhteisharjoittelua tiivistetään.

Sekä Akaa-Volleyn että Lempo-Volleyn edustusjoukkueen pelaajarosterin laajuus tulee olemaan 10–12 pelaajaa. Lemposta voi pelaaja nousta paikkaamaan Akaan loukkaantumisia tai sairastumisia. Akaasta puolestaan voidaan kutsua vähemmän pääsarjassa peliaikaa saaneita tilkitsemään Lempon mahdollisia aukkoja.

– Mihinkään pelaajaralliin ei ole tarkoitus ryhtyä. Liikkuminen on aina tapauskohtaista ja siirtoja tehdään molemminpuolisen harkinnan perusteella. Valmentajien sana on ratkaisevaa, tähdentää Montonen.

Lempo-Volleyn ykkössarjajoukkueessa pelaavat muiden muassa Akaa-Volleyta aiemmin edustaneet Teemu Koivunen ja Sten Kruuda. Molemmat ovat edelleen liigatason pelimiehiä.

– Akaa-Volleyn liigapeleissä on ollut mainio pöhinä, ja edellisillä kausilla myös Lempäälän Kisan nimellä pelannut ykkössarjajoukkue sai hyvin väkeä Hakkarin katsomoihin. Toivottavasti sama meno jatkuu, tähyää Montonen jo tulevaan kauteen.

Salminen haastaa lentopallofaneja vierailemaan naapurikunnissa.

– Matka Lempäälästä Akaaseen tai toisinpäin on lyhyt hujaus. Toivottavasti lentisfanit löytävät molemmat joukkueet entiseen malliin tai vaikkapa vähän runsaslukuisemminkin ensi sesongilla, Teemu Salminen sanoo.

Seurojen edustusjoukkueet pyrkivät pelaamaan kauden avauspelin keskenään Hakkarissa elokuun lopulla.

 

 

Lempo-Volleyn ja Akaa-Volleyn puheenjohtajat Harri Montonen (vas.) ja Teemu Salminen allekirjoittivat seurojen välisen yhteistyösopimuksen. Kuva: Juha Raunio

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.