Tiina Räsäsen esitys kahdesta Viialan koulusta hävisi äänestyksen kaupunginhallituksessa – demarien rivit hajosivat

Akaan kaupunginhallitus otti tiistain kokouksessaan kantaa Viialan kouluratkaisuun. Tiukan äänestyksen voitti äänin 6-5 kaupunginjohtaja Antti Peltolan esitys Viialaan rakennettavasta uudesta, enintään 750 oppilaan  yhtenäiskoulusta, johon sijoitetaan kaikki Viialan alueen oppilaat.

Äänestyksen hävisi Tiina Räsäsen (kesk) esittämä ja Hannu Järvisen (sd) kannattama muutosesitys kahdesta koulusta. Räsänen esitti, että Viialaan rakennettaisiin uusi, 650 oppilaan yhtenäiskoulu luokille 0-9 sekä sadan oppilaan uudisalakoulu Rasin koulun tilalle luokille 0-6.

Kaupunginjohtaja Peltolan esityksen taakse asettuivat Salla Bister (sd), Hanni Joronen (vihr), Janita Puomila (kok), Sami Rajala (kok), Harri Rämö (sd) ja Jukka Salminen (kok).

Räsäsen ja Järvisen lisäksi kahden koulun kannalla olivat Inka Loppi (sd), Jukka Saari (vas) ja Sauli Turja (sin).

Akaan valtuusto käsittelee Viialan kouluasiaa keskiviikkona 19.6.

Lue myös

Akaan kaupunginhallitus esittää Viialaan yhtä koulua

Sauli Turja (sin) ja Tiina Räsänen (kesk) kannattivat kaupunginhallituksessa kahden koulun rakentamista Viialaan. Viime elokuussa Turja ja Räsänen osallistuivat Hunajatorilla poliittiseen paneeliin, jota veti Akaan Seudun päätoimittaja Juha Kosonen. Kuva Oona Eskeli

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.