Valppaan sulkapalloilijat kävivät kisatalkoiden ohessa napsimassa voittoja

Toijalan Valppaan sulkapallojaoston helatorstaina Toijalan Monitoimihallilla järjestämään, kevään viimeiseen kotikilpailuun osallistui 85 sulkapallon harrastajaa, jotka pelasivat pitkän päivän aikana 134 peliä. Helaturnauksessa pelattiin tuttuun tapaan harrasteluokkien lisäksi C-, B, ja Avoin luokka, joka kattoi A- ja valioluokituksen pelaajia. Aiemmista kerroista poiketen harrastepelaajien määrä oli pienehkö, ja turnaukseen ilmoittautui suurempi osa kansallisia turnauksia kiertäviä lisenssipelaajia.

Valppaan omat pelaajat ehtivät kisatalkoiden ohessa myös kentälle, mikä tiesi menestystä monessa luokassa. Sonja Lius ja Keravan Sulkapalloseuran Emmi Heikkinen veivät naisten nelinpelin avoimen luokan kirkkaimmat mitalit. Marko Lehmusvirta ja Marikki Pitkänen (Clear) voittivat sekanelinpelin avoimen luokan.

Harri Ahonen ja Mikko Vuorinen nousivat korkeimmalle korokkeelle miesten nelinpelin B-luokassa. Heidi Vilpas oli ykkönen naisten kaksinpelin B-luokassa. Emilia Nieminen ja Eetu Koivu (Sulkaset) voittivat sekanelinpelin C-luokan. Emilia Nieminen oli ykkönen myös naisten kaksinpelin C-luokassa.

Kari Lehmusvirta niitti menestystä miesten kaksinpelin harrasteluokassa sekä nappasi kultaa myös nelinpelin 50-luokassa HannuPekka Viitasen kanssa. Outi Penninkangas voitti sekanelinpelin harrasteluokan Tuomo Lunnikiven kanssa.

Mikko Heikkinen ykköseksi miesten avoimissa luokissa

Parkanon Sulkapalloseuran Mikko Heikkinen voitti miesten nelinpelin sekä miesten kaksipelin avoimessa luokassa. Kyynärpäävammasta toipunut Heikkinen pelasi hyvän turnauksen voittaen kaksinpelin finaalissa Hämeenlinnan Mika Jokelan tiukassa ottelussa pistein 21–18 ja 21–18. Nelinpelin loppuottelussa Heikkinen ja parinsa Jussi Moisio (Sulkaset) voittivat järjestävän seuran Tommi Silvastin ja Marko Lehmusvirran kolmessa erässä luvuin 21–17, 20–22, 22–20.

Sulkapalloilijoiden kausi on nyt paketissa ja kilpailuja, niin omia kuin kansallisiakin, jatketaan syksyllä. Harjoitukset kuitenkin jatkuvat läpi kesän. Valpas etsii uusia harrastajia Kesäkurssilla 2019. Monarilla sunnuntaisin järjestettävä kurssi kestää kesäkuusta elokuun puoliväliin. Kurssilla on tilaa vielä muutamalle 5–12-vuotiaalle lapselle. Lisätietoja kurssista löytyy Toijalan Valppaan kotisivuilta.

Mikko Vuorinen

Miesten kaksinpelin avoimen luokan voitti Parkanon Mikko Heikkinen (vas.) ja hopeaa sai Hämeenlinnan Mika Jokela. Kuva: Jouni Savolainen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.