Akaa-Volley teki kolme kovaa pelaajasopimusta – Pennanen ja Kaatrasalo lauantaina Akaassa

Aleksi Kaatrasalo (vas.) ja Eetu Pennanen kävivät lauantaina Akaassa esittäytymässä ja tutustumassa uuteen joukkueeseensa ja sen taustavoimiin. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaa-Volleyn lentopallon mestaruusliigajoukkue vahvistuu ensi kaudeksi kahdella kokeneella sarjajyrällä ja nuorella mutta ansioituneella passarilla. Kolmesta kaappauksesta kovin on maajoukkuepelaaja Eetu Pennanen.

27-vuotias Pennanen siirtyy Akaa-Volleyn yleispelaajaksi keväällä SM-hopeaa voittaneesta Oulun Ettasta. Pennasella on takanaan yli 300 liigapeliä, ja East Volleyn kasvatti on urallaan pelannut myös liberona ja edustanut myös Saimaa Volleyta. Maaotteluita monipuoliselle lentopalloilijalle on kertynyt 43. Pennanen on jo muuttanut Akaaseen.

Toinen Akaa-Volley-hankinta, keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo pelasi viime kaudella kuopiolaisessa superfuusioseurassa Savo Volleyssa ja sitä ennen Pielaveden Sammossa ja Hurrikaani Loimaassa. Akaaseen tullessaan hän palaa lähemmäs kasvattajaseuraansa Humppilan Yriä. Viikko sitten 29 vuotta täyttänyt Kaatrasalo on koko uransa ajan raatanut keskipelaajana. Liigapelejä miehellä on takanaan noin 350 ja maaotteluita kuusi kappaletta.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että viime syksynä Aleksi Kaatrasalo kertoi Savo Volleyn verkkosivuilla odottavansa kaudelta eniten Mr. Pielaveden eli Panu Pitkäsen kohtaamista. Akaa-Volleyssa viime kaudella pelannut Pitkänen jatkaa Etelä-Pirkanmaan ylpeyden riveissä myös tulevalla kaudella, joten nyt Kaatrasalo ja Pitkänen saavat torjua toistensa patereita harjoituksissa illasta toiseen.

Lankinen kiertää maajoukkueen mukana

Kolmas uusi Akaa-Volley-pelaaja on parhaillaan Euroopan Kultaisen liigan otteluita maajoukkueen kanssa kiertävä passari Akseli Lankinen. Perttulan Tähdestä lentopallokentille ponnistanut Lankinen siirtyy Akaaseen Vantaa Ducksin riveistä. Elokuussa 22 vuotta täyttävä Lankinen on viihtynyt passarin tontilla C-junioreista saakka.

Akaa-Volleyn tavoitteena on parantaa otteitaan viime kaudesta ja runkosarjan kuudennesta sijasta. Seura on allekirjoittanut nyt pelaajasopimukset seitsemän pelaajan kanssa. Pennasen, Kaatrasalon ja Lankisen kanssa ensi kauden joukkueessa pelaavat Mikko Kuusela, Teemu Kuusela, Panu Pitkänen ja Aatu Pöllänen. Lisäksi libero Voitto Köykän sekä yleispelaaja Enderwin Herreran kaksivuotiset sopimukset aiotaan päivittää ajan tasalle.

Aleksi Kaatrasalo siirtyy Akaaseen Savo-Volleysta. Kuva: Markku Ruonala.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?