Toijalan yhteiskoulun Julia Rapakko: Ilmastonmuutokseen täytyy puuttua ennen kuin on myöhäistä

Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuu, jos ilmasto lämpenee? Napajäätiköt sekä muut jäätiköt sulavat, minkä seurauksena myös veden pinta nousee. Miljoonia ihmisiä joutuu jättämään kotinsa, ja moni saarivaltio saattaa hukkua kokonaan.

Kuivuus, kuumuus, tulvat, äärimmäiset sääilmiöt, aavikoituminen, maaperän suolaantuminen, meren pinnan nousu ja kasteluveden saatavuuden vaikeutuminen haittaavat sadon selviytymistä. Vuoteen 2020 mennessä ilmastonmuutos altistaa noin puoli miljardia ihmistä lisää vesipulalle. Määrä kasvaa 2–3 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. (http://ilmasto.org/ilmastonmuutos/usein-kysytyt-kysymykset)

Haluaisitko sinä tämän näköisen tulevaisuuden tuleville sukupolville?

Mielestäni ilmastonmuutos on todellinen, ja sille täytyy tehdä jotain ennen kuin on myöhäistä. Samaa mieltä ovat myös monet tieteilijät, sillä jopa 82 prosenttia heistä on sillä kannalla, että ihmisten toimet ovat merkittäviä ilmiön kannalta.

Ilmaston lämpeneminen on yksi maailman suurimmista kriiseistä. Ympäri maailmaa on tehty havaintoja tästä ilmiöstä. Vaikka ilmaston muutos saattaa tiettyjä alueita hyödyntää, silti monilla muilla alueella haitat tulevat olemaan suuria. (http://ilmasto.org/ilmastonmuutos/seuraukset/vaikutukset-ihmisiin)

Moni varmasti miettii, että ei sillä ole väliä mitä teen. Yksi ihminen ei voi tuollaiselle mitään. Ei niin, mutta jos kaikki ajattelevat niin, ei olisi niitä, jotka edes yrittäisivät tehdä asialle jotakin. Jokainen voi yrittää pelastaa maailmaa.

Kävelemällä tai pyöräilemällä lyhyitä matkoja tai suosimalla julkista liikennettä auttaa paljon. Vähentämällä muovin käyttöä ja jopa vain kierrättämällä voi auttaa. Pyrin itsekin lisäämään kävelyä ja pyöräilyä. Toivon että sinäkin pyrkisit tekemään jonkin pienen teon. Tämä ei koske vain tulevia sukupolvia. Tämä koskee myös meitä.

 

Julia Rapakko

Toijalan yhteiskoulu, 8 D

Yksi kommentti

  1. kariansamaa

    Onneksi minulla ei ole kouluikäisiä lapsia, pelottaisi laittaa sellaiset kouluun joka kertoo noin pahasti muunneltua totuutta. Tosin ainahan se on jakanut omaa agendaansa syyllä jos toisella, esimerkkinä mainitsen Pirkkalan monisteen. Nyt tuo moniste on tehty ympäristöstä ja sillä on peloteltu lapset kannattamaan rahastusta joidenkin kiusaajien taskuun. Ympäristö muuttuu, on aina muuttunut vaikka ihmispopulaatio on ollut pieni niin dinosauruksetkin kuolivat sukupuuttoon muuttuen aikojen saatossa energianlähteeksi. Maalämpöä se öljykin on 😉
    Yksi asia kirjoituksessa ihmetyttää, onko kasiluokkalainen ollut jo Virheiden kansanedustajavalmennuksessa ja tehnyt matkojaan taksilla, vai miksi hän aikoo lisätä kävelyä ja pyöräilyä?
    Kirjoituksessa on totta vain vesipulasta kärsivien ihmisten määrän nouseminen miljardeilla seuraavan 30 vuoden kuluessa, syynä siihen on kehitysmaiden väestön hallitsematon kasvu eikä he osaa suunnitella, rakentaa eikä pitää kunnossa infraansa. Kehitysapu on ainoa syyllinen tilanteeseen. Kun 50 vuotta sitten synnyin huutelemaan tähän maailmaan, ihmisiä oli puolet nykymäärästä ja sen jälkeen väestömäärän kasvu on tullut lähinnä kehitysmaihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?