Toijalan yhteiskoulun Emmi Kangas: Harrastaa voi myös kuulumatta joukkueeseen tai seuraan

Kun kerroin tuttavilleni, että olin aloittanut uuden urheiluharrastuksen, ensimmäiset kommentit olivat: “Missä harrastus on?”, “Mihin joukkueeseen kuulun?” ja “Kuinka monta kertaa treenit ovat?” Kun kerroin, etten kuulu mihinkään joukkueeseen ja että urheilu tapahtuu takapihan takana olevalla pururadalla, tuntui kuin tuttavani väheksyisivät harrastustani.

Uskallan väittää, että joissakin urheilulajeissa on eduksi kuulua oman lajin joukkueeseen, sillä se voi tarjota parempia mahdollisuuksia omaan kehitykseen. Ei silti pidä väheksyä muita harrastuksia, sillä täytyy muistaa, ettei joissakin kaupungeissa välttämättä ole oman urheilulajin joukkuetta. Kaikilla perheillä ei välttämättä ole rahaa harrastuksesta koituviin kuluihin, tai kuljetusmatkat ovat liian pitkiä.

Minusta ennakkoluulot harrastuksia kohtaan ovat turhia. Joku saattaa sanoa, että jos harrastaa urheilua, täytyy kuulua johonkin joukkueeseen. Minun mielestäni se on väärin. Harrastaa voi kotonakin. Esimerkiksi postimerkkien keräily, neulominen, askartelu tai vaikkapa valokuvaus on harrastus siinä missä urheilukin, eikä niiden toteuttamista varten tarvitse kuulua johonkin yleiseen ryhmään.

Mielestäni ei siis pidä vähätellä muiden harrastuksia. Täytyy muistaa, että harrastus on se, josta pitää ja jota tekee mielellään. Kaikkia harrastuksia tulee pitää samanarvoisina. Jos joku kertoo harrastavansa shakin peluuta, älä vähättele häntä.

 

Emmi Kangas

Toijalan yhteiskoulu, 8C

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?