Arajärven ”saunamajurit” on valittu – teinipojat lämmittävät auringonpalvojille saunan kaksi kertaa viikossa

Uimarit pääsevät jälleen saunomaan Arajärven uimarannalla kesäkaudella. Saunaa lämmittävät kaksi kertaa viikossa 16-vuotiaat kaupungin palkkaamat nuoret. Kuva: Akaan Seudun kuva-arkisto

Arajärven saunaa lämmittävät kesällä 16-vuotiaat Kasperi Rekola ja Johannes Saarinen, jotka Akaan kaupunki valitsi tehtävään toukokuun lopulla päättyneen haun jälkeen. Arajärven uimarannan lähistöllä asuvat nuoret miehet hakivat pestiin yhdessä.

Akaan kiinteistöpäällikkö Jaana Rajantaus kertoo, että ”saunamajureiksi” haki kaksikon lisäksi kuusi henkeä.

– Kyllä tehtävään oli ihan mukavasti kiinnostusta. Päätimme periaatteen vuoksi valita lämmittäjiksi nuoret, jotka olivat kesätyötä vailla. He pystyvät kyllä varmasti hoitamaan tämän hienosti.

Pojat lämmittävät saunaa keskiviikkoisin ja lauantaisin elokuun 10. päivään saakka. Rajantauksen mukaan kaupunki on halunnut huolehtia siitä, että nuorten on turvallista työskennellä rannalla erityisesti lauantaisin, jolloin sauna lämpiää iltakuuteen saakka, ja liikkeellä saattaa olla jos jonkinlaista väkeä.

– Poikien esimies on kiinteistönhoitaja Ari Näppinen, joka tukee heitä tarvittaessa. Vaikka heidän työtään ei kukaan ole paikan päällä johtamassa ja valvomassa, pojat voivat ottaa yhteyttä kaupungin päivystävään kiinteistönhoitajaan ja vartioihin, jos he kaipaavat apua ongelmatilanteissa, Rajantaus kertoo.

Arajärven uimarannalla on muutamana edellisenä kesänä toiminut yksityinen kahvila- ja saunayrittäjä, joka on maksanut tilojen ja alueen käytöstä kaupungille vuokraa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.