Toijalan yhteiskoulun Kaisu Laine: Kierrättämällä ekompi ego – maailma tarvitsee apuamme enemmän kuin koskaan

Oletko koskaan kierrättänyt tai edes miettinyt kierrättämistä? Oletko ajatellut, että se on ajantuhlausta ja turhaa? Sitä se ei ole. Liity mukaan auttamaan maailmaa ja kierrätä! Vain lajittelemalla roskasi maailma kiittää sinua.

Mielestäni kierrätys on todella hyödyllistä, ja on itsekästä olla välittämättä asiasta. Kierrätys vähentää neitseellisten raaka-aineiden ja energian kulutusta ja säästää ympäristöä, joten se hidastaa ilmastonmuutosta. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Etusivu)

Kierrätys vähentää muovin kertymistä meriin, joten kalat ja muut merenelävät saavat paremmat olosuhteet kierrättämällä.

Maailma tarvitsee tällä hetkellä meidän apuamme enemmän kuin koskaan, ja juuri sinä voit auttaa. Kierrätys on helppo tapa vaikuttaa. Netistä löytyy paljon hyvää tietoa ja apua kierrättämiseen. Myös kirpputoreilla käynti ja siellä myyminen on kierrätystä. Kirpputoreilta voit löytää melkein mitä vaan leikkipuhelimista pehmeisiin villatakkeihin, uudempaa ja vanhempaa. Nyt sinulla ei ole siis varaa ainakaan sanoa, että kierrätys olisi liian vaikeaa tai vaivalloista.

Jotta kierrätystä saataisiin lisättyä, kouluun voitaisiin normaalien roskakorien sijasta laittaa kierrätysroskakorit, että kierrätys olisi kouluissakin helpompaa. Kierrätyksestä voitaisiin valistaa enemmän kouluissa ja muissa kaupungin toiminnoissa. Myös kaduille ja tien varsille olisi hyvä laittaa kierrätysroskakoreja. Kierrätys ei ole noloa tai turhaa. Tee ekoteko ja kierrätä!

 

Kaisu Laine

Toijalan yhteiskoulu, 8 D

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?