Tampere Unitedin kakkosjoukkue koki Toijalan Pallon nousuvireen

Toijalan Pallo-49 otti jo toisen arvokkaan päänahan jalkapallon Tampereen piirin nelosessa. Tappioton Lammin Veto kaatui 18.5., ja viime keskiviikkona akaalaisten nousuvireen sai kokea kärkijoukkue Tampere United/2. Toijalan Keskusurheilukentällä Topan voittonumerot olivat peräti 5–1 (2–1).

Vaikka kotijoukkue avausjaksolla hyvin pelasikin, ei aivan näin suuriin voittonumeroihin uskottu.

Joukkueen kapteeni Jesse Järvi oli näköjään päättänyt, että keskiviikkona pistetään verkot tötterölle. Mies viimeisteli neljä komeaa osumaa. Maalit olivat aikamoisia tahdonnäytteitä, jotka siivittivät muunkin joukkueen vahvaan taisteluun.

United pelasi hyvää syöttöpeliä ja oli varsinkin päätösjaksolla kentän hallitsija. Ratkaisupaikoissa vedot menivät kuitenkin taivaan tuuliin, eikä kotijoukkueen alakerta höntyillyt pahemmin. Se kesti vyörytyksen ja käytti tekopaikkansa aika hyvin.

Täysin satavarmaa ei tekopaikkojen hyväksikäyttö sentään ollut, sillä Topa hukkasi ainakin kolme maukasta maalipaikkaa.

Maalit: 13. 1–0 Jukka-Pekka Jyrämö puski Tuomas Kallioisen sivurajaheiton jatkopallon sisään. 20. 1–1. Taavi Abruquah, sijoitus lähietäisyydeltä alanurkkaan. 37. 2–1 Jesse Järvi Tuomas Kallioisen mainiosta syötöstä. 51. 3–1. Jesse Järvi puski Joonas Pietikäisen keskityksen alanurkkaan. 74. 4–1 Jesse Järvi läpi, varma sijoitus maaliin. 76. 5–1 Jesse Järvi, edellisen maalin toisinto.

Toijalan Pallo-49: kokoonpano: Juho Laine (90. Jukka Saari), Janne Hevonoja, Toni Niskala, Mikko Alahäivälä, Jukka-Pekka Jyrämö, Joonas Pietikäinen, Teppo Tenkanen, Tuomas Kallioinen (80. Valtteri Kauranen), Viljo Valoma (90. Phalakon Khrueabkhontho), Akseli Sormunen (90. Eeli Jokinen), Jesse Järvi (C).

Toijalan Pallolla sarja jatkuu helatorstaina 30.5. Tampereen Kaupin tekonurmella kello 19.45 alkaa ottelu FC Melodya vastaan.

Ottelun palkitut: TP-49 Jesse Järvi, TamU/2 Taavi Abruquah.

Raadissa olivat akaalaiset TamU-fanit Juuso Koskinen ja Jani Mäkinen. Raadin antamat Topa-tähdet jakautuivat seuraavasti: 3 Jesse Järvi, 2 Tuomas Kallioinen ja 1 Viljo Valoma.

Toijalan Pallo voitti keskiviikkona kotiottelussaan Tampere Unitedin kakkosjoukkueen. Kuva Jukka Koskinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.