Akaan Balettikoulun kevät huipentui Maija Poppaseen

Palleroryhmä tanssi etelän perhosina. Kuva Anton Murola.

Akaan Balettikoulu Petite Ballerinan kevätnäytöksessä Toijalan Monitoimihallilla nähtiin Maija Poppanen. Maija Poppanen on kuvitteellinen hahmo P.L. Travesin kirjoittamissa lastenkirjoissa. Romaaneista ensimmäinen julkaistiin englanniksi vuonna 1934. Hahmo tunnetaan parhaiten Walt Disneyn elokuvasta.

Tarina alkaa, kun Pankin perhe tarvitsee lastenhoitajan. Itätuuli lennättää Maijan Pankin perheeseen Kirsikkatielle. Maija saakin asiat rullaamaan hienosti, kaikki sujuu kuin leikki. Apuna hänellä on taikakonstien lisäksi ilo, leikkimielisyys ja huumori.

Aihe innosti niin Petite Ballerinan opettajat kuin oppilaat tekemään parhaansa näytöksen onnistumiseksi. Pienimmätkin esiintyjät, 3-vuotiaat pallerot ja 4–5-vuotiaat satubalettilaiset selvisivät hienosti tansseistaan, vaikka Monitoimihallin katsomo oli pullollaan väkeä.

Näytöksessä nähtiin taitavaa, pehmeälinjaista ja notkeaa tanssia. Koulun showjazz- ja balettiryhmien edistyneet oppilaat sekä kisaryhmäläiset Sirut ja Mintut osoittivat harjoituksen tekevän mestarin. Tytöt treenaavat monta kertaa viikossa, mikä näkyy vartalon hallituissa ja notkeissa linjoissa sekä myös ilmaisussa. Esityksessä ei näkynyt koukkupolvia eikä -nilkkoja vaan huikean hyvää ja ilmaisullista tanssia.

Alina Sirenin koreografia Lelut paikoilleen 10–12-vuotiaiden balettilaisten esittämänä oli veikeä ja hyvin tanssittu. Brie Rouskun street/hiphop-ryhmä esitti tanssin Katumaalauksia. Iso ryhmä tanssi yhtenäisesti ja keskittyneesti aihetta ja musiikkia kuvaten.

Nina Viialan Ihmiset häkeissä oli taitavasti tehtyä koreografiaa ja jännittävää katsottavaa vaativine nostoineen.

Maijana tanssi Hilja Sihvonen, Annana Mona Kommio, Mikkona Miisa Toivonen, herra Pankkina Kerttu Grandel ja rouva Pankkina Ansa Neuvonen. Eläintarhan asukkeina olivat Alma Koskinen, Elli Löövi ja Helmi Salonen.

Alina Siren kirjoitti libreton vapaasti mukaillen aihetta sekä ohjasi näytöksen. Näytöksen valoista ja äänentoistosta vastasi Kalle Markoff. Tero Laine asensi tanssimatot.

Mirjam Airio-Murola

Hilja Sihvonen nähtiin Maija Poppasena. Kuvat Anton Murola.

 

Satubalettilaisten Etelän perhoset.

 

Pankin perheen lapsina nähtiin Mona Kommio ja Miisa Toivonen.

 

Kisaryhmän esityksessä Ihmiset häkissä nähtiin vaativia nostoja.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.