Riita kotona ajoi miehen kirveen kanssa kioskille – ei päässyt suljetun liikkeen lasiovesta läpi

Viialalaisen miehen epäillään yrittäneen murtautua suljettuna olleeseen Viialan R-kioskiin myöhään keskiviikkoiltana. Viialan Keskuskadun R-kioskin ovella havaittiin vähän ennen yhtätoista mies, joka hakkasi oven lasia kirveellä. Sivullinen silminnäkijä soitti hätäkeskukseen, josta hälytettiin paikalle poliisipartio kello 22.50.

Hätäkeskuksen saaman ilmoituksen mukaan silminnäkijä oli nähnyt tekijän pakenevan Nahkalinnankadun ja Torikadun väliseen metsikköön. Näin ollen poliisipartio jalkautui saavuttuaan etsimään miestä metsästä. Epäilty 1990-luvun lopulla syntynyt mies kirveineen löydettiin puun juurelta istumasta, ja hänet otettiin kiinni. Mies on toimitettu poliisin säilöön Tampereelle.

Poliisi tutkii tapausta varkauden yrityksenä ja toisen vahingoittamiseen tarkoitetun esineen hallussapitona. Tutkintanimike saattaa muuttua, jos kuulusteluiden perusteella todetaan, ettei oven rikkomisen tarkoitus ollut liiketilaan murtautuminen vaan vahingonteko.

Paikan päällä kuulusteltaessa mies oli kertonut riidelleensä tyttöystävänsä kanssa ja halunneensa sen vuoksi rikkoa paikkoja kirveellä.

Kioskin arki jatkuu normaalisti

Tekijän kirveeniskut eivät olleet läpäisseet oven lasia kokonaan, joten mies ei ollut päässyt sisään kioskiin. Viialan R-kioskin kauppiaista toinen, Tiia Nyman, on joka tapauksessa huojentunut siitä, ettei liikkeessä ollut henkilökuntaa tapahtumahetkellä.

– Onneksi henkilökunta ei ollut vaarassa. Onhan tämä meille aiheutettu tuho ja vaiva ikävää, mutta jatkamme kioskitoimintaa normaaliin tapaan. Ovi on käyty teippaamassa, ja uudet lasit tulevat pian, Nyman kertoo.

R-kioskin kauppiaat Tiia ja Taru Nyman aikovat tehdä tapauksesta rikosilmoituksen. Nymanit aloittivat Viialan R-kioskin kauppiaina helmikuussa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.