Akaan lukio paransi huimasti sijoitustaan lukiovertailussa

Yle on listannut jälleen Suomen lukiot ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella. Huomioon on otettu menestys pakollisissa yo-aineissa. Ylioppilastutkinnossa täytyy suorittaa vähintään neljä koetta.

Viime vuonna Akaan lukion sijoitus Ylen listalla oli 359:s, kun lukioita oli 404. Tänä vuonna Akaan lukion sijoitus on 260:s. Listalla on kaikkiaan 387 lukiota. Akaan lukiosta valmistuu tänä keväänä 52 ylioppilasta.

Akaan lukion kanssa saman vertailuluvun saivat Haapajärven lukio, Keuruun lukio, Varkauden lukio ja Kuopion taidelukio Lumit. Listan kärjessä ovat Etelä-Tapiolan lukio, Ressun lukio ja Helsingin normaalilyseo.

Akaan naapurilukioista Väinö Linnan lukion sijoitus on 108:s, Valkeakosken Tietotien lukion 112:s ja Lempäälän lukion 219:s.

Lue myös Akaan lukiossa kirjoitettiin huipputuloksia

Vuonna 2015 yhteensä 66 uutta ylioppilasta painoi valkolakin päähänsä Akaan lukion kevätjuhlassa. Tänä keväänä ylioppilaita on 52.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.