Akaan lukiossa kirjoitettiin huipputuloksia

Akaa lukiossa kirjoitettiin tänä keväänä 7 laudaturia (L) ja 23 eximia cum laude approbaturia (E). Kun mukaan lasketaan nyt valmistuvien kirjoittamat arvosanat viime keväältä ja syksyltä, saldona on 14 laudaturia ja 44 eximiaa.

L:n ja E:n lisäksi Akaan lukiossa kirjoitettiin tänä keväänä 25 magna cum laude approbaturia (M), 49 cum laude approbaturia (C), 36 lubenter approbaturia (B), 25 approbaturia ja 2 improbaturia (I). Akaan lukion rehtorin Juha Alenius kertoo, että lukion yleisarvosanaksi muodostuu tuloksien perusteella C.

– Näihin saa olla tyytyväinen. Syksyyn tai edelliseen kevääseen verrattuna jakauma on nyt mukavan tasainen, eivätkä arvosanat painottuneet tulosten alapäähän, Alenius toteaa.

Akaan lukio sijoittui viime vuonna sijalle 359, kun Yle listasi lukiot paremmuusjärjestykseen. Järjestys perustui ylioppilaskirjoituksissa pakollisten oppiaineiden keskiarvoon.

– Sanoisin, että nyt olemme hieman puolivälin päälle Suomen lukioiden joukossa. Päivälukioita on vähän alle neljäsataa, ja veikkaisin Akaan olevan siellä kahden  ja puolensadan paikkeilla, Alenius arvioi.

Akaan lukiossa kirjoitettiin myös kaksi yksittäistä huipputulosta, joissa toisessa saldona oli viisi laudaturia ja yksi eximia ja toisessa kahdeksan eximiaa.

Lue myös Akaan lukio paransi huimasti sijoitustaan lukiovertailussa

Vuonna 2017 Akaan lukiossa 41 vastalakitettua ylioppilasta lauloi perinteikästä Gaudeamus igitur -laulua. Tänä keväänä ylioppilaita on 52. Kuva Oona Eskeli.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.