Sivistyslautakunta haluaa Viialaan yhden uuden ison yhtenäiskoulun – kahden koulun malli hävisi äänestyksessä

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Mikä Setälä kannattaa yhden uuden yhtenäiskoulun rakentamista Viialaan. Kuva: Juha Kosonen.

Akaan sivistyslautakunta esittää tekniselle lautakunnalle ja kaupunginhallitukselle, että Viialaan rakennetaan uusi yhtenäiskoulu 750 oppilaalle. Kouluun tulisivat kaikki Viialan alueen oppilaat eskareista ysiluokkalaisiin. Yläkouluvaiheessa sinne siirtyisivät myös Kylmäkosken uutta, tänä vuonna valmistuvaa koulua käyvät oppilaat.

Lautakunnan päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Yksi uusi koulu oli sivistysjohtaja Tero Kuusiston esitys. Mervi Pulkkinen (kesk) esitti, että Viialaan rakennetaan uusi yhtenäiskoulu 650 oppilaalle ja sen lisäksi pienempi 100 oppilaan uusi koulu Rasin koulun tilalle. Pulkkista kannattivat Heli Einola-Virtanen (ps), ja Mika Rupponen (sd). Sivistysjohtaja Kuusiston esityksen takana olivat lautakunnan puheenjohtaja Mika Setälä (kd) sekä jäsenet Kirsi Nord-Sarkola (sd), Harri Rantala (sd), Kari Taberman (sd), Tuija Toivonen-Perttunen (vas), Sari Lapinleimu (kok), Brita Salminen (vihr) ja Anu Salovaara (vihr). Äänestystulos oli täten 8–3.

Sivistyslautakunta esittää myös, että uudesta yhtenäiskoulusta käynnistetään hankesuunnittelu sivistystoimen ja teknisen toimen yhteistyönä.

Lautakunta merkitsi myös tiedokseen Akaan kaupungin kouluverkkoselvityksen kokonaistilanteen ja linjasi, että selvitystä tarkennetaan valmistelun edetessä.

Akaan tekninen johtaja Jaana Koota kertoi huhtikuussa Akaan Seudussa, että uusi yhtenäiskoulu voitaisiin rakentaa nykyisen Hirvialhon koulun paikalle. Se purettaisiin pois, mutta Keskustan koulun kohtalo jäisi vielä auki ja itse koulurakennus toistaiseksi pystyyn.

Tällä hetkellä sekä Viialan yhtenäiskoulun että Rasin koulun oppilaat käyvät koulua samalla campus-alueella Parmaco Oy:ltä vuokratuissa siirtokouluissa.

 

Lue myös: Virkamiesjohto pitää nykyistä paikkaa parhaana uudelle Viialan yhtenäiskoululle – toinen vanhoista rakennuksista purettaisiin pois tieltä

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan 1960-luvulla rakennettu ja reilut kymmenen vuotta sitten peruskorjattu Hirvialhon koulu purettaisiin uuden yhtenäiskoulun tieltä. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Kommentit (3)

  1. mervipulkkinen

    Saamamme BoostBrothers-raportin mukaan sivistysjohtajan esittämän ratkaisun 40v.elinkaarikustannus 41,3 M€. Sama laskelma osoittaa toisen vaihtoehdon, jossa Rasin tontille rakennetaan pienten lasten uusi koulu, kustannuksiksi 41,5 M€ eli kustannusero 200 t€. Selvityksen mukaan Viialassa lapsimäärä kasvaa juuri Rasin alueella, ei VYK:n.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?