Toijalan yhteiskoulun Eemeli Rantala jatkaa Taloustaitokilpailun finaaliin

Toijalan yhteiskoulun 9.-luokkalaisista valtakunnallisessa Taloustaitokilpailuissa parhaiten menestyivät Eemeli Rantala, Ilmari Lehtonen ja Oliver Kuosmanen. Viialan yhtenäiskoulun parhaat taloustietäjät olivat Kaapri Leponiemi, Santeri Vuorinen ja Maria Jouppi.

Eemeli Rantala selviytyi 25 000 oppilaan joukosta myös kilpailun finaaliin, johon valittiin 30 parasta. Finaali järjestetään 23.5. Helsingissä.

– Saavutusta voi pitää merkittävänä, kun ottaa huomioon, kuinka paljon 9.-luokkalaisia kilpailuun osallistui, historiaa ja yhteiskuntaoppia Toijalan yhteiskoululla opettava Tommi Ahvenjärvi toteaa.

Taloustaitokilpailun tehtävät käsittelivät muun muassa lasten taloustaitojen edistämistä, kesätöitä, työ- ja työehtosopimusta sekä testasivat tietämystä brutto- ja nettopalkasta, perintöverosta, sijoittamisesta, bruttokansantuotteesta ja peliyrityksistä.

– Mittavin oli kymmenen pisteen tehtävä maailmankaupan muutoksista ja jopa kauppasodasta. Oppilaiden piti osata avata aihepiiriä laajemmin, Ahvenjärvi kertoo.

Ahvenjärven mukaan kilpailutehtävien aihealueita oli ehditty käsitellä jo melko hyvin oppitunneilla ennen huhtikuun alkua järjestettyä kilpailua.

– Mutta toki avuksi oli, jos on seurannut päivittäistä mediaa ja talousuutisointia, Ahvenjärvi toteaa.

Taloustaitokilpailua järjestävät Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja Op-ryhmä.

Toijalan yhteiskoulun 9.-luokkalaisista Taloustaitokilpailussa menestyivät parhaiten Oliver Kuosmanen (vas.), Eemeli Rantala ja Ilmari Lehtonen. Eemeli Rantala kilpailee ensi torstaina Taloustaitokilpailun finaalissa. Kuva Marianne Lahti

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.