Akaan kolme kirkkoa ovat mukana seurakuntien pyöräilytapahtumassa

Sääksmäen rovastikunnan eli Sääksmäen, Akaan ja Urjalan seurakuntien pyöräilytapahtuma Seitsemän kirkon lenkki järjestetään jo 37. kerran helatorstaina 30.5.

Pyörälenkille kutsutaan mukaan kaiken ikäisiä ihmisiä liikkumaan ja samalla tukemaan lähetystyötä. Osallistumismaksulla tuetaan Suomen lähetysseuran työkohteissa tehtävää seurakuntien nimikkotyötä. Osallistujien kesken arvotaan lahjakorttipalkinto.

Pyörälenkin osallistuja käy vähintään kahdella seitsemästä kirkosta. Jos intoa ja kuntoa riittää, voi kiertää vaikka koko lenkin, jolloin matkaa tulee noin 90 kilometriä.

Kirkot ovat Sääksmäki, Valkeakoski, Metsäkansa, Akaa, Viiala, Kylmäkoski ja Urjala. Leimauspiste Valkeakoskella on tänä vuonna seurakuntatalolla 200 metriä isosta kirkosta. Leimauspaikoille on opasteet.

Akaan seurakuntatalolla keittoruokailu

Osallistuja ilmoittautuu jollakin kirkoista kello 8-16. Käytyään kahdella tai vaikka kaikilla kirkoilla pyöräilijä jättää kirkkojen leimoin varustetun osallistumiskortin viimeiselle kirkolleen. Kirkkojen leimauspisteissä on saatavana mehua ja Viialassa ja Valkeakoskella myös kahvit. Akaan seurakuntatalolla Toijalassa on mahdollisuus keittoruokailuun.

Pyörälenkin osallistuja voi osallistua myös jumalanpalvelukseen omassa tai naapuriseurakunnan kirkossa.

Ensimmäisen pyörälenkin ideoivat vuonna 1983 Sauli Turja, Torsti Ijäs ja Helvi Jousmäki. Vuosittain osallistujia on ollut 100–500. Heistä yleensä noin kolmannes on kiertänyt kaikilla kirkoilla.

Pienin osallistujamäärä oli 99 rohkeaa, jotka kylmässä vesisateessakin uskaltautuivat liikkeelle.

 

Juha Valkama

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?