Henkilöstöjohtaja Sinivuori päätti Arvo Ylpön koulun ohjaajista vastoin sivistyslautakunnan esitystä – pestit pysyvät entisellään

Mervi Pulkkisen esitykset vakituisista koulunkäynnin ohjaajista menivät helmikuun sivistyslautakunnassa läpi tiukoilla 6-5-äänestyksillä. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaan sivistyslautakunta käsitteli 14. helmikuuta nipun virkojen ja toimien täyttölupia. Suurin osa päätöksistä tehtiin sivistysjohtaja Tero Kuusiston esitysten mukaan, mutta ohjaajien tehtävistä päättäessään sekä lautakunta että puolueet jakaantuivat kahtia tiukkojen äänestysten jälkeen.

Arvo Ylpön koulussa Toijalassa jää 1.6.2019 avoimeksi neljä koulunkäynnin ohjaajan toimea, jotka ovat tällä hetkellä täytettynä määräaikaisesti. Kuusisto esitti, että lautakunta esittää henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuorelle, että hän oikeuttaa sivistystoimen täyttämään neljän ohjaajan toimet määräaikaisesti ajalle 8.8.2019–30.5.2020. Määräaikaisuuden perusteena Kuusisto mainitsi toiminnan vakiintumattomuuden.

Lautakunnan kokouksessa Mervi Pulkkinen (kesk) esitti, että neljä Arvo Ylpön koulun ohjaajan vakanssia täytettäisiin 8.8.2019 alkaen toistaiseksi osavuosisopimusmahdollisuutta hyödyntäen, koska heinäkuussa ei ole työvoiman tarvetta.

Kari Taberman (sd) ja Heli EinolaVirtanen (ps) kannattivat esitystä, ja äänestyksessä sen taakse asettuivat myös Mika Rupponen (sd), Brita Salminen (vihr) ja Tuija ToivonenPerttunen (vas).

Sivistysjohtaja Kuusiston esitystä kannattivat Hannu Alastalo (vihr), Sari Lapinleimu (kok), Kirsi Nord-Sarkola (sd), Harri Rantala (sd), ja Mika Setälä (kd), joten Pulkkisen esitys vakanssien pysyvästä täytöstä hyväksyttiin äänin 6–5. Sivistysjohtaja Kuusisto jätti eriävän mielipiteensä päätökseen.

Lautakunta päätti myös kahdesta Nahkialan koulun koulunkäynnin ohjaajan vakanssista samalla tavalla ja samalla äänestystuloksella. Nahkialaan Kuusisto esitti määräaikaisuutta ajalle 7.8.2019–30.5.2020 perustelunaan tehtävien uudelleen järjestely. Hän jätti tähänkin päätökseen eriävän mielipiteensä

Työntantajan ennakointia

Lopulliset päätökset kyseisistä koulunkäynnin ohjaajien vakansseista tekee henkilöstöjohtaja Sinivuori. Hän kertoo Akaan Seudulle täyttäneensä Arvo Ylpön koulun neljä ohjaajan vakanssia määräaikaisina sivistysjohtaja Kuusiston esityksen mukaisesti.

– Määräaikaisuuden peruste on ennakoitu oppilasmäärän väheneminen. Tämä on henkilöstöjohtajan viranhaltijapäätös, Sinivuori toteaa.

Hän kertoo saaneensa asiasta lisätietoja rehtoreilta. Päätöksellä ennakoidaan sekä oppilasmäärän tulevaa laskua että muita mahdollisia järjestelyitä.

– Esimerkiksi pienluokkia ja pienryhmiä. Sivistyslautakunta suunnittelee varsinaista toimintaa, ja siellä on erilaisia vaihtoehtoja, jos ei tulevana lukuvuotena niin myöhemmin. Tämä on työnantajan ennakointia, Sinivuori sanoo.

Kahdesta Nahkialan koulun koulunkäynnin ohjaajasta hän ei ole vielä tehnyt päätöstä.

Lue myös Akaan Seudun aiempi juttu sivistyslautakunnan päätöksenteosta: Nostin kädet pystyyn lähinnä turhautuneena

Henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori päätti pitää neljä Arvo Ylpön koulun ohjaajavakanssia määräaikaisina, vaikka sivistyslautakunta esitti niiden täyttämistä toistaiseksi. Kuva: Juha Kosonen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.