Toijalan Pallon miehet ja naiset kärsivät selvät tappiot

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkue sekä naisjoukkue olivat peliareenoilla viime viikonloppuna. Molempien joukkueiden peleissä maaliverkot soivat tiuhaan. Valitettavasti tulokset akaalaisjoukkueille olivat tappiolliset.

PJK teki neljä maalia

Perjantaina nelosen ottelussa Toijalan Pallon miesten edustusjoukkue vieraili Pirkkalan Jalkapalloklubin kotikentällä. Kärkimiehistö PJK otti selkeän 4–0 (3–0) -voiton.

Kotijoukkue ei aikaillut maalinteossa. Jo toisella minuutilla Miikka Mörö latasi pallon alanurkkaan. Topa selvisi alkushokista, ja hienosti pelannut Petri Jouppi pommitti kohta avausmaalin jälkeen kymmenen senttiä ohi ylänurkan. Vieraat eivät kuitenkaan pystyneet haastamaan isäntiä. Kun oli pelattu 25 minuuttia, Harri Joki jatkoi vapaapotkun etunurkalta sisään. PJK:n Markus Lindroos teki taukonumeroiksi 3–0. Lindroos katkaisi Topan alakerran poikittaissyötön ja sijoitti helposti alanurkkaan.

Lopullinen sinetti tuli heti toisen jakson alkuun, kun 49 minuutilla Miikka Mörö teki toisen maalinsa.

Avausmaalit ensiminuuteilla

Topan kaikissa kolmessa sarjapelissä otteluiden alku on noudattanut samaa kaavaa. Vastustajat ovat rokottaneet avausmaalilla jo alle neljässä minuutissa. Sen myötä homma on selkeästi vaikeutunut. Perjantaina löytyi kuitenkin myös ilonaiheita. Petri Jouppi oli hyvässä vedossa oikealla laidalla. Maalivahti Juho Laineen taidot toki tiedetään, ja nytkin hän oli loistava.

PJK on sarjan laatujoukkueita, mutta Topan varamiehisyys ei kertonut ihan oikeita voimasuhteita. Pirkkalalaiset ovat pelanneet kolme kierrosta puhtaalla pelillä. Maaleja omaan päähän joukkue ei ole vielä päästänyt yhtään.

Topan seuraava vastustaja on kolmella voitolla sarjan aloittanut nousijajoukkue Lammin Veto. Peli alkaa lauantaina 18. toukokuuta kello 15 Toijalan Keskusurheilukentällä.

Topan kokoonpano PJK-pelissä: Juho Laine, Valtteri Kauranen, v. 51 min. (76. Olli Nieminen), Joonas Pietikäinen, Jukka-Pekka Jyrämö, Heikki Valkonen (65. Eeli Jokinen), Akseli Sormunen, Teppo Tenkanen, Jesse Järvi (C), Tero Tromstedt, Phalakon Khrueabkhontho (57. Aukusti Lehtonen), Petri Jouppi.

Tähdet Topan parhaille jakoivat Essi Jokinen ja Elina Pirttijoki. 3 Juho Laine, 2 Petri Jouppi ja 1 Teppo Tenkanen.

Ilves-Kissat musersi Topan

Naisten nelosessa Toijalan Pallo-49 sai 11. toukokuuta vieraakseen Lastumäen tekonurmikentälle tamperelaisen Ilves-Kissat. Peli ei tuonut paljoakaan ilonaiheita Topalle. Vieraat pudottivat kotijoukkueen kyydistä jo ensimmäisellä jaksolla. Kia Lingmanin tasoitusmaali 1–1:een oli punapaitojen harvoja ilonpilkahduksia avausjaksolla, joka meni vieraille 1–5.

Topan Petra Riipisen puskumaali avasi toisen jakson maalikimaran. Kotijoukkueen peli parani muutenkin tällä jaksolla. Lisämaaleja ei kuitenkaan punapaidat saaneet. Ilves-Kissat teki sen sijaan vielä kolme. Näin pisteet menivät tamperelaisille 2–8-voitolla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.