Juho Veikkolainen oli jälleen vauhdissa Lahden suurmäen ylämäkijuoksussa – 16-vuotias akaalainen on pinkonut Nahkialanvuoren kuntoportaat Dmitri Borichevia nopeammin

Juho Veikkolainen oli toinen Lahden suurmäessä lauantaina järjestetyssä ylämäkijuoksussa. Veikkolainen oli kakkonen myös viime vuonna, jolloin hän päihitti kolmanneksi sijoittuneen hiihdon olympiavoittajan Iivo Niskasen. Tänä vuonna Niskanen jäi kahdeksanneksi.

Viialassa asuva ja Lempäälän lukiossa opiskeleva Veikkolainen harrastaa hiihtoa ja juoksua. Lahdessa hän pinkoi 400 metrin matkan mäkimontusta hyppyrin huipulle ajassa 3.43. Voiton vei slovenialainen ammattipyöräilijä Martin Kozelj ajalla 3.30.

– Finaalissa satoi, mikä teki alastulorinteestä liukkaan. Liukkauden takia meno oli vähän hitaampaa kuin viime vuonna. Aika paljon sai hakea apua mäkeen levitetystä verkosta, Juho Veikkolainen kertoo.

Veikkolaisen mukaan finaalin ratkaisut tehtiin vauhdinottomäkeen lähdettäessä, jolloin slovenialainen kiskaisi eron Veikkolaiseen, joka sai puolestaan karistettua kolmanneksi sijoittuneen virolaisen kilpailijan kannoiltaan.

Red Bull 400 -kisan finaalia edelsi karsinta, joka käytiin alastulorinteessä. Juho Veikkolainen oli alkuerien nopein ajalla 1.55.

Finaalia edelsi karsinta, joka käytiin alastulorinteessä. Juho Veikkolainen oli kaikkien alkuerien nopein. Kuva Victor Engström

Kuntoportaat 24 sekunnissa

Veikkolainen kävi vappuviikolla testaamassa nopeuttaan myös tuoreissa Nahkialanvuoren kuntoportaissa, kun Facebookissa arvuuteltiin, kuka lyö lentopalloilija Dmitri Borichevin portaiden vihkiäistapahtumassa tekemän 25 sekunnin ennätyksen. Veikkolainen harppoi portaat 24 sekunnissa, mutta suoritus jäi kuvaamatta. Urheilija aikoo toteuttaa haasteen vielä uudelleen ja kuvata sen.

–  Rappuset ovat itselleni lyhyet verrattuna siihen, mitä olen tottunut juoksemaan, mutta kyllä niissäkin sykkeen saa ylös, kun tarpeeksi monta kertaa juoksee, Juho Veikkolainen sanoo.

Ensi viikonloppuna Veikkolainen osallistuu ylämäkijuoksun epävirallisiin SM-kisoihin Sappeella.

Juho Veikkolainen kapuamassa viimeiset 100 metriä vauhtimäen päälle. Kuvassa oikealla kisan kolmas, virolainen Han Henrik Piho, joka jäi Veikkolaisesta yhdeksän sekuntia. Kuva Victor Engström.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.