Birdland-hevosten tämän vuoden menestyjä on Bakels Birdland

Akaalaisen Birdland Team Oy:n kasvattamista lämminverisistä ravihevosista tänä vuonna parhaiten on menestynyt jo pitkän uran tehnyt Bakels Birdland. Se otti Kaustisella kakkossijan ja Ruotsin Bodenissa kolmannen tilan ja oli kolmas myös maaliskuussa Joensuussa.

Viimeinen juoksu Kaustisella päättyi häntäpään sijoitukseen, ja ruuna määrättiin lääkärintarkastukseen.

Yhdeksänvuotias ”baakelssi” on kilpaillut 76 kertaa, joista voittanut 27, ollut toinen yhdeksän ja kolmas 10 kertaa. Juostua rahaa ruunalla on 66 850 euroa.

Parhaat juoksunsa Bakels Birdland teki akaalaisen Tallipaakari Oy:n omistuksessa ja lietolaisen Harri Koivusen valmennuksessa. Elokuusta 2017 lähtien hevonen on ollut siikajokelaisen Hanna-Mari Niemen omistuksessa ja valmennuksessa.

Birdland Team Oy on kasvattanut 74 lämminveristä, joista lähes kaikki ovat Birdland-sukunimellä. Menestyneimmät kasvatit ovat William ja Willy Birdland. Kummatkin oriit ovat ravanneet yli sadan tuhannen euron palkinnot.

Akaalaisen Timo Leivon tällä hetkellä näkyvin kilpahevonen on Jori Pollea, joka Vermossa viime viikolla paransi ennätyksenä ryhmäajossa lukemiin 28,0a. Vanha paras kohentui sekunnilla, mutta Kyvyt esiin -divisioonassa se riitti vasta viidenteen sijaan.

Bakels Birdland on kasvattajansa Birdland Team Oy:n hevosista tänä vuonna parhaiten pärjännyt, ja myös kaikkien Birdland-hevosten listalle se mahtuu kirkkaasti kärkikymmenikköön. Harri Koivunen ajoi ruunan uran komeimpien vuosien voitot.

Bakels Birdland on kasvattajansa Birdland Team Oy:n hevosista tänä vuonna parhaiten pärjännyt, ja myös kaikkien Birdland-hevosten listalle se mahtuu kirkkaasti kärkikymmenikköön. Harri Koivunen ajoi ruunan uran komeimpien vuosien voitot. Kuva: Rauli Ala-Karvia

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.