Kevättuuletus oli ensimmäinen Akaan kolmen MLL-yhdistyksen yhteinen ponnistus – Santeri löysi Metsälinnasta uuden aarteen

Kevättuuletuksen lelupöytä kiinnosti pieniä poikia ja äitejäkin.

Minna ja Elias Roponen, 3, lähtivät viime lauantaina Metsälinnaan ajatuksena löytää Eliakselle kumisaappaat Mannerheimin lastensuojeluliiton Akaan yhdistysten järjestämästä Kevättuuletuksesta. Kierrätystapahtumaan sai tuoda jo pieneksi käyneet tai tarpeettomat lastenvaatteet sekä -tarvikkeet, ja viedä mukanaan haluamansa tavarat.

Santeri Wulff, 2, rakastaa aurinkolaseja. Nenällä keikkuvat Angry Birds -lasit sekä puinen rumpu olivat Santerin parhaat löydöt.

– Tyhjättiin vähän omia kaappeja meille turhista tavaroista ja katsotaan, jos täältä löytyisi kenkiä ja vaatteita. Ne ovat sellaista kuluvaa tavaraa, Viialassa asuva Minna kertoo.

Hänestä tapahtuman idea on todella hyvä, sillä joidenkin tavaroiden myyminen ei maksa vaivaa. Lisäksi Minna uskoo niiden tavaroiden, jotka eivät löydä tapahtumassa uutta omistajaa, päätyvän hyvään tarkoitukseen Lempäälän kierrätyskeskuksen kautta. Kumisaappaita äiti ja poika eivät olleet löytäneet. Sen sijaan paras löytö Eliakselle olivat kestävät tallihousut.

Räyhäkkäät Angry Birds -lasit

Tiia ja Santeri Wolff, 2, etsivät myöskin tapahtumasta kumisaappaita, vaatteita sekä kivoja leluja. Santeri löysikin puisen rummun, jota hän innokkaasti paukutteli lattialla. Lisäksi poika olisi halunnut ottaa monet aurinkolasit, joita hän keräilee. Äiti kuitenkin rajoitti määrän yhteen, että muillekin niitä tarvitseville jäisi aurinkolaseja.

– Aurinkolasit on Santerille tosi tärkeitä, hän pitäisi niitä naamallaan nukkuessakin, jos saisi, Tiia paljastaa.

Tiia kertoo kierrättämisen olevan hänelle lähellä sydäntä, ja lähes kaikki Santerin vaatteet tulevat kierrätyksen kautta, jonne ne myös jatkavat matkaansa. Tapahtuma oli kotiäidille päivän piristys, kuten myös pojalle.

Valkeakoskelainen Josefiina Jauhiainen, 4, tutkaili Metsälinnassa lelupöydän antimia.

– Santeri on ollut innoissaan, kun täällä on muitakin lapsia. Minun mielestäni tämä on loistava tapahtuma, ja toivottavasti tälle tulee jatkoa, kertoo hiljattain Viialan MLL:n jäseneksi liittynyt Tiia.

Liittymisellä Tiia halusi tukea yhdistystä järjestämään jatkossakin kivoja tapahtumia.

Mitään ei ole pakko tuoda

Valkeakosken puolelta tuuletukseen saapunut Helmi Jauhiainen luonnehtii tapahtumaa ihan loistavaksi. Aiemmin hän on käynyt Toijalassa järjestetyssä Syystuuletuksessa ja sitä ennen jättänyt käymättä, koska kolmen pienen lapsen äidillä ei ollut tapahtumaan mitään tuotavaa.

– Sitten huomasin, että ei ole pakko tuoda mitään osallistuakseen tapahtumaan, Helmi hymyilee.

Kevättuuletusta järjestämässä olleiden Viialan yhdistyksen Satu Mäntylän ja Veera Pakkasen mielestä tapahtuma oli onnistunut, sillä väkeä riitti ja tavara vaihtoi omistajaa vilkkaasti. Siitäkin huolimatta tapahtuman loputtua Lempäälän kierrätyskeskukseen lähti vietäväksi 25 isoa ja pienempää jätesäkillistä vaatteita ja tavaraa.

Kevättuuletus oli ensimmäinen kaikkien Akaan MLL:n yhdistysten, Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken yhteinen ponnistus. Mäntylä ja Pakkanen kertovat, että yksinään heidän yhdistyksessään eivät olisi resurssit riittäneet tapahtuman järjestämiseen.

– Yhteistyössä tämä onnistui hyvin ja ehkä tästä jää käteen myös sosiaalista pääomaa, Pakkanen miettii.

Sitä jäi ainakin tuuletuksessa vierailleelle Toijalassa asuvalle Krisztina Fliszarille. Töihin palanneelle äidille parasta antia oli vauva- ja perhekahvila-ajoilta saatujen kavereiden tapaaminen.

Viialan ja Toijalan MLL:n hallituslaiset ehtivät vaihtaa ajatuksia vaatteiden ojennuksen yhteydessä. Kuvassa Satu Mäntylä (vas.), Veera Pakkanen, Kirsi Turto ja Milla Litmanen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.