Kaupungilla on Viialassa nuorisotila mutta ei toimintaa – ”Nykyisellä henkilöstöllä emme pysty sitä järjestämään”

Akaan kaupunginhallitus päätti maaliskuussa, että kaupunki uusii Viialan Asuntotuotanto Oy:n eli nykyisen Akaan Vuokra-asunnot Oy:n kanssa vuokrasopimukset Viialan entisen kunnanviraston eli Wiiala-talon tontista ja 921 neliön tiloista. Kaupungin sataprosenttisesti omistama vuokrataloyhtiö omistaa Wiiala-talon.

Kaupungin yhtiöltä viideksi vuodeksi vuokraamiin tiloihin kuuluu varasto, toimistotiloja ja nuorisotila. Kaupunki maksaa tiloista kuukausivuokraa yhteensä 5 821,45  euroa, joista nuorisotilan osuus on 1 659,68 euroa kuussa.

Nuorisotyöntekijä Sari Laaki kuvailee nuorisotoimen olevan päätöksestä kummissaan, koska nuorisotoimi ei ole suunnitellut Viialan nuorisotilan avaamista.

– Me saimme ensin tiedon, että Asuntotuotanto sanoo tilat irti, jolloin nuorisotoimessa päätimme meidän resurssimme huomioiden, että nuorisotila ajetaan alas. Tiloja ollaan nyt hiljalleen tyhjennetty. Tieto kaupunginhallituksen päätöksestä tuli jälkikäteen meille saakka, Laaki kertoo.

Akaassa on tällä hetkellä yksi toimiva nuorisotila, Nuorten toimintakeskus Toijalassa. Kylmäkoskella nuorisotila loppui viime vuonna, kun vuokrasopimus tiloista päättyi. Laakin mukaan henkilökuntaa on liian vähän Viialan nuorisotilan pyörittämiseksi.

– Nykyisellä henkilöstöllämme emme pysty sitä järjestämään. Ei ole mielekästä toimia siellä ja täällä ja maksaa kuukauden vuokraa ja hankkia ja ylläpitää välineitä, jos pystymme pitämään tilaa auki yhtenä iltana.

Sen sijaan nuorisotoimessa ryhdyttiin viime syksynä suunnittelemaan liikkuvan työn ajatusta.

– Olemme rakentaneet nykyaikaista, meidän näkökulmastamme toimivampaa systeemiä, jossa ei tarvita kiinteitä tiloja joka taajamassa vaan enemmän mennään nuorten ehdoilla ja sinne, missä nuoretkin ovat, Laaki kuvailee.

Liikkuva yksikkö tarkoittaa autoa. Sellaisen hankinta ei sisälly tämän vuoden talousarvioon mutta Laakin mukaan ajatusta ei ole hylätty.

–  Yritämme saada sitä seuraavaan budjettiin tai kokeiluna vaikka vielä tänä vuonna.

Nuorisotyöntekijä Sari Laakin mukaan Kylmäkoskella nuorisotoimi voisi hyödyntää uuden koulun tiloja.

– Liikkuvalla yksiköllä voisimme mennä sinne välineet mukana ja käyttää tekemiseen esimerkiksi liikuntasalia, Laaki suunnittelee.

Lue myös Wiiala-talon myyntisuunnitelmista.

Wiiala-taloon remontoitiin tilat kaupungin nuorisotoimea varten, mutta niukkojen henkilöstöresurssien vuoksi ne ovat tyhjillään. Viime syksyyn saakka Nuorisokeskus toimi Rasin koulun väistötilana.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.