Murhista tuomittu rikollisliigan ex-pomo puhuu vankilalähetyspäivässä Akaassa

Lauri ”Late” Johansson. Kuva Harri MJ Joki.

Uskoon vankilassa tulleet nykyiset ja entiset vangit kertovat elämänmuutoksestaan Akaassa järjestettävässä Toivoa on -vankilalähetyspäivässä lauantaina 27.4.

Akaan kirkossa kello 18 alkavaan iltajuhlaan vieraaksi saapuu muun muassa Lauri ”Late” Johansson, entinen Natural Born Killers -pomo, joka yhden murhatuomion lisäksi tunnusti kaksi muuta murhaa. Kun hän 1. joulukuuta tänä vuonna pääsee valvottuun koevapauteen, istuttuja vankilavuosia on silloin 18. Uskoon hän tuli Riihimäen vankilassa 12 vuotta sitten.

Mukana illassa on myös kansanedustaja Päivi Räsänen (kd), jonka isä toimi muun muassa Konnunsuon vankilan tilanhoitajana.

Tilaisuudessa kuullaan myös musiikkia. Iltajuhlassa laulavat muun muassa Leukku Stenroos, Mia Joki, Juha Salmesvuori ja kirkkokuoro sekä vankilaosastoa edustava Jussi Taipale.

Pauli Joona puhuu Akaan seurakuntasalissa kello 14 alkavassa päivätilaisuudessa, joka on suunnattu kristillisestä vankilatyöstä kiinnostuneille. Joona kävi ensimmäisenä vankina Suomessa läpi vakavien rikosten jälkiselvittelyn. Hän pyysi ja sai uhrilta anteeksi. Nyt Joona on vapaa ja myös naimisissa.

Rovasti Vesa Mäkelä opettaa päivätilaisuudessa ja puhuu myös illalla kirkossa. Vuoden papiksikin valittu Mäkelä on ollut aikoinaan perustamassa kristillistä osastoa Vaasan vankilaan. Nyt hän on ollut Kylmäkosken vankilapastorina noin kymmenen vuotta.

Vankilalähetyspäivässä puhuvat myös  Akaan seurakunnan diakonin virasta eläkkeelle jäänyt Aila Laaksonen, vs. kirkkoherra Ensio Partanen, vankilalähetti Harri MJ Joki, vankilatyötä vuosia tehneet Seija Kinnari ja Ulla Mikkola sekä entisiä ja nykyisiä vankeja edustavat Osmo Räisänen ja Jute Vapaavuori.

Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Yhteiskristillisen vankilapäivän järjestää Akaan seurakunta.

 

Pauli Joona. Kuva Harri MJ Joki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?