Leijona Futsal taipui hopealle – SM-mitali oli kolmas peräkkäinen

KaDy sai pimennettyä Dusan Milojevicin finaaleissa. Kuva: Juuso Koro.

Futsal-Liiga pelattiin päätökseen pääsiäismaanantaina. Upean kauden jälkeen Leijona Futsalin kaulaan pujotettiin viime kevään tapaan hopeamitalit. Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo oli lopulta loppuottelussa parempi otteluvoitoin 3–0, kun se kaatoi ratkaisevassa kolmannessa finaalissa Leijona selvästi lukemin 5–1 (1–1).

Ihan koko totuutta maanantain tulos ei kuitenkaan pelistä kerro. Kuten kahdessa ensimmäisessä finaalissa, myös kolmannessa Leijona Futsal oli hallitsevampi osapuoli suuren osan ottelusta. KaDy kuitenkin puolusti omaa maaliaan todella tarkasti, ja sen vastahyökkäyksissä oli mestaruuden arvosta taitoa ja nopeutta.

Maanantain ottelussa Leijona Futsalin ainoan maalin iski Miikka Hurme. Kyseessä oli 1–1-tasoitus avausjaksolla, mutta sen enempää osumia oma pallonhallinta ei siis tuottanut.

Kun KaDy sai toisen jakson alkuun nopean johtomaalin, se yltyi kotiyleisönsä edessä todelliseen hurmokseen ja pudotti vieraat kyydistään lopullisesti.

Kapteeni Jussi Nyström johti joukkueensa hopealle. Kuva: Juuso Koro.

Kaksi ottelua ratkesi jatkoajalla

Sarjan kaksi ensimmäistä peliä olivat viime viikolla ratkenneet äärimmäisen niukasti jyväskyläläisten eduksi. Molemmissa peleissä ratkaisua haettiin aina jatko-ottelusta asti, ja molemmilla kerroilla jyväskyläläisten rautainen kokemus näkyi ratkaisuhetkillä.

Avausottelussa Jyväskylässä päätöslukemat olivat jatkoajan jälkeen 2–1, kun varsinainen peliaika oli päättynyt 1–1 Juhana Jyrkiäisen vastatessa tuon pelin tasoituksesta. Toisessa pelissä Iittala-hallissa puolestaan jatkoeriin lähdettiin tilanteesta 3–3. Jyrkiäinen oli iskenyt kahdesti, ja toisen jakson alussa Petri Grönholm vei Leijonan 3–2-johtoon. Etsikkoaikaa ei kuitenkaan saatu pidettyä tuossakaan ottelussa, kun KaDy tuli lopussa tasoihin ja venyi jatko-ottelussa 3–5-voittoon.

Kaiken kaikkiaan Leijona Futsalin kausi oli huikea menestystarina. Joukkue sijoittui runkosarjassa toiseksi, keräsi ennätysmäisen voittoputken ja voitti Futsal Cupin. Tarinasta jäi puuttumaan vain liigan voittopysti. Leijona Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic ei kuitenkaan laittanut päätä pensaaseen.

– Olen ylpeä tästä joukkueesta. Taistelimme hyvin voitosta jokaisessa finaalipelissä, mutta KaDy oli lopulta parempi. Emme voi ostaa rahalla kokemusta, joka näihin peleihin tarvittaisiin. Meidän täytyy kokea se itse, ja kasvamme vuosi vuodelta vahvemmiksi, Stankovic kommentoi pelin jälkeen.

Leijona Futsal aloittaa siis kesäloman kolmen vuoden mitaliputkessa. Se on hieno saavutus, mutta seuralle se ei riitä. Ensi syksynä jatketaan entistä vahvempina.

Leijona Futsal sai tyytyä hopeamitaleihin Jyväskylässä. Kuva: Juuso Koro.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.