Akaa kilpailuttaa valokuituverkon toteuttamisen – kaupungin oma verkkoyhtiö jäi vähälle kannatukselle

Vihreiden Jaakko Naakka esitti valtuuston kokouksessa 17. huhtikuuta, että Akaa perustaa valokuituverkon rakennuttavan ja sitä hallinnoivan yhtiön, jossa kaupunki on enemmistöosakas. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaan valtuusto päätti keskiviikkona, että kaupunki kilpailuttaa valokuituverkon toteuttamisen kaupunkikonsernin toimipisteisiin, jotka täsmentyvät valmistelun aikana. Tavoitteena on saada myös koko kaupungin alueelle valokuituverkko siten, että asukkaat ja yhteisöt voisivat halutessaan liittyä siihen.

Ennen kilpailutuksen aloittamista asiasta järjestetään alalla toimivien yritysten kanssa markkinakartoitus.

Valtuusto ei ollut asiasta yksimielinen, eikä myöskään siitä, pitäisikö päätös tehdä nyt vai myöhemmin. Niinpä ensin äänestettiin asian palauttamisesta valmisteluun, mitä esitti Heli Piirainen (vas). Piiraisen lisäksi valmisteluun palauttamista halusivat Jukka Ahonen (Ryhmä 2020) ja Matti Humaloja (vas), joten käsittelyä jatkettiin äänin 32–3.

Heli Einola-Virtanen (ps) esitti, että valokuituverkosta järjestetään markkinavuoropuhelu, jonka jälkeen kilpailutusasia käsitellään valtuustossa uudelleen ja erikseen. Vihreiden Jaakko Naakka puolestaan esitti, että Akaa perustaa valokuituverkon rakennuttavan ja sitä hallinnoivan yhtiön, jossa kaupunki on enemmistöosakas.

Ehdotuksista äänestettiin keskenään, ja Einola-Virtasen ehdotus voitti äänin 32–3.

Viimeisessä äänestyksessä kaupunginhallituksen esitys voitti Einola-Virtasen esityksen äänin 20–15.

Heli Piirainen esitti, että valokuituverkkoasia olisi palautettu valmisteluun. Esitys sai taakseen kolme valtuutettua. Kuva: Mikko Peltoniemi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.