Mämmiraadin voittaja oli sitruunan makuinen herkku – Ylpönpihan päiväkodissa maisteltiin pääsiäisen sesonkiruokaa

Kerttu ja Iisak eivät olleet aikaisemmin maistaneet mämmiä.

Mämmi ei välttämättä ole nykylasten herkku, eikä sitä yleensä tarjota päiväkodeissa. Tähän haluttiin poikkeus Ylpönpihan päiväkodissa Toijalassa, kun varhaiskasvatuksen opettaja Johanna Arvola ideoi mämmiraadin päiväkodin lapsille.

– Teemme muutenkin yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, joten otin yhteyttä Kymppi-Maukkaan tehtaalle. Saimme tarjottavaksi lapsille viittä eri makua mämmiä, Arvola kertoo laittaessaan kuntoon maistelutilaa.

Lapset maistoivat kaikkia viittä mämmiä, ja jokainen kertoi mielipiteensä siitä joko hymynaamalla tai neutraalimmalla naamalla.

Sekä kuusivuotiaan Katarinan että neljävuotiaan Danielin suosikiksi valikoitui sitruunamämmi. Kumpikin sanoo, että voisi syödä sitä uudestaankin.

Viisivuotiaat Kerttu ja Iisak eivät olleet syöneet mämmiä koskaan aikaisemmin. Mikään tarjotuista mämmeistä ei jäänyt mieleen erityisen hyvänä.

Tarjolla olleista mämmeistä eniten hymynaamoja sai marjamämmi. Kakkoseksi kiri hieman yllättäen perunamämmi, ja kolmossija meni sitruunamämmille. Perinteinen mämmi maistui hiukan paremmin kuin viimeiseksi sijoittunut vaniljan makuinen tuote.

Mämmejä maisteltiin pääsiäisviikon tiistaina.

Daniel piti sitruunamämmistä ja voisi syödä sitä uudelleenkin.

Katarina piti eniten sitruunamämmistä.

Ilmekin sen kertoo, että tämä mämmi ei ollut Mikaelin mieleen. Kuvassa myös Olivia, Sisu, Venla, Lilja ja Ninni.

Lapset näyttivät hymynaamoilla mielipiteensä kustakin mämmistä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.