Antti Peltola Esperin vetäytymisestä: ”Vahingonkorvausvaatimukset ovat mahdollisia”

Kaupunginjohtaja Antti Peltola haluaa Mäntymäen vanhainkodin vaihtoehdot ripeästi päätettäväksi.

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola on pettynyt Esperi Caren päätökseen vetäytyä Mäntymäen vanhainkodin ulkoistuksesta. Mäntymäen kilpailutuksen voittanut Esperi ilmoitti tiistaina, että se ei aio allekirjoittaa hankintasopimusta.

Peltolan mukaan kaupungin tarkoituksena oli saada sopimus allekirjoitettua mahdollisimman pian sen jälkeen, kun päätös Mäntymäen myynnistä Esperille sai lainvoiman valitusprosessin jälkeen syksyllä 2018. Kaupunki harkitsee nyt vahingonkorvausten vaatimista Esperiltä.

– Erilaiset vahingonkorvausvaatimukset ovat mahdollisia. En lähde yksilöimään, minkälaisista palasista vahingonkorvausvaatimus muodostuu, mutta kokonaisuutena kaupunki on tässä kärsinyt vahinkoa, Peltola toteaa.

Nopeasti uusi päätös Mäntymäestä

Kaupungissa mietitään nyt myös uutta ratkaisua Mäntymäelle Esperin kieltäydyttyä sopimuksesta. Erilaisista toimintamalleista valmistelua tekee perusturvajohtaja Elina Anttila.

– Aina on olemassa oman tuotannon malli tai Urjalan malli eli mahdollinen suora ulkoistus tai ulkoistus kilpailutuksen kautta. Näiden vaikutukset ovat erilaiset, ja tätä valmistelutyötä Elina parhaillaan tekee, Peltola toteaa.

Jos uuteen kilpailutukseen päädytään, Peltola on luottavainen, että alueelle löytyy halukkaita toimijoita.

Kaupunginjohtaja haluaa Mäntymäen päätöksentekoon mahdollisimman pian.

– Asiassa halutaan päästä nopeasti eteenpäin, mutta en uskalla vielä luvata, mihin kokoukseen se tulee päätöksentekokäsittelyyn. Kokonaisuus on laaja.

Peltola ei ota kantaa Esperin perusteluihin olosuhteiden muuttumisesta kilpailutuksen jälkeen.

– Kommentointi kannattaa jättää Esperille.

Lue myös Esperin näkemys tilanteesta.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.