Tuuli-Elina Ruuskanen voitti Suomen Nuorkauppakamarien puhekilpailun – Akaalainen edustaa Suomea toukokuussa Ranskassa

Suomen Nuorkauppakamari ry:n puhekilpailun finaali, Sanan Säilä, käytiin lauantaina Kalajoella. Voiton vei Akaassa asuva TuuliElina Ruuskanen, joka edusti kilpailussa Hämeenlinnan Nuorkauppakamaria. Tuomariston vakuutti hyvin valitut oman elämän esimerkit ja puheesta ja esiintymisestä huokuva rautainen ammattimaisuus.

Puhekilpailun voittaja, Sanan säilä 2019 lähtee edustamaan toukokuun alussa Suomen nuorkauppakamareita JCI Eurooppa-kokoukseen Lyoniin, Ranskaan.

Tuuli-Elina Ruuskanen työskentelee ammattijuontajana.

Oppia puhumiseen

Esiintyminen ja puhuminen ei ammattijuontajana toimivalle Tuuli-Elina Ruuskaselle ole vierasta, mutta voittopuheen työstäminen ja harjoittelu vei useamman viikon. Voittopuheessaan hän käsitteli Grant Thorntonin Women in Business -raporttia, jossa tutkittiin johtavissa asemissa olevien naisten määrää yrityksissä ja diversiteetin toteutumista yritysten hallituksissa.

Ruuskasen mukaan esiintyminen ja puhuminen kuuluvat tänä päivänä jokaiseen ammattiin.

– Siksi näiden taitojen opettamiseen tulisi keskittyä nykyistä enemmän kouluissa pienestä pitäen. Tällä hetkellä oppilaat laitetaan kyllä esiintymään, mutta aika harvassa taitavat olla ne paikat, joissa annetaan työkaluja siihen, miten esiintyä vakuuttavasti. Esiintyminen ja puhuminen on kuitenkin ihan opeteltava asia siinä missä muutkin, eikä minun mielestäni ole reilua arvostella esiintymistä, jos ensin ei ole annettu työkaluja siihen, miten ylipäätään esiinnytään, Tuuli-Elina Ruuskanen kertoo.

Tuuli-Elina Ruuskanen voitti Kalajoella järjestetyn Sanan säilä -puhekilpailun. Kuva Joose Luukkanen

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.