”Sinipunahallituksen mahdollisuus hirvittää” – Vasemmistoliitto petrasi, mutta Heli Piiraisen äänimäärä ei riittänyt läpimenoon

Viimeiset gallupit ja niissä etenkin kokoomuksen suosio aiheuttivat Heli Piiraisessa hämmästystä. Vaali-iltana Piirainen jatkoi Sampolasta matkaa Tampereelle. Kuva: Antti Luukkanen.

Heli Piiraiselle eduskuntavaalikamppailu oli ensimmäinen vasemmistoliiton riveissä. Neljä vuotta sitten hän kampanjoi vihreiden ehdokkaana.

Kansanedustajan paikkaa ei irronnut tälläkään kertaa, mutta tunnelma Sampolassa vasemmistoliiton vaalivalvojaisissa oli iloinen.

– Tämä on ollut paras kampanjani ikinä. Minulla on ollut ahkera paikallisaktiiveista koostuva tukijoukko ja henki on ollut hyvä. Tämä kaikki on vaatinut paljon työtunteja ja kaikki mahdollinen on tehty, joten jossiteltavaa ei ole jäänyt.

Kaikkiaan runsaat 500 ääntä kerännyt Piirainen ei osaa arvioida puolueenvaihdoksen merkitystä tulokseensa, mutta hän myöntää, että kestää oman aikansa ennen kuin oma paikka puolueessa vakiintuu ja naama tulee aktiiveille tutuiksi. Samalla hän muistuttaa, kuinka Vasemmistoliitossakin on luvassa tulevaisuudessa entistäkin näkyvämpi nuorten esiinmarssi.

Sen lisäksi Piirainen toivoo jatkossa ammattitaitoisten, kunnallispolitiikassa kannuksensa hankkineiden asiantuntijapoliitikoiden nousua eduskuntaan. Silloin valtavaan työmäärään olisi edes jonkinlainen tuntuma.

Enemmän Sampolassa riemuittiinkin Vasemmistoliiton saamasta vaalivoitosta. Kentällä tunne lisäpaikoista oli vahva jo pitkään, joten yllätys voitto sinänsä ei ollut. Pirkanmaalta Vasemmistoliiton riveistä tosin valituksi tuli vain Anna Kontula.

– Viimeiset gallupit ja niissä etenkin kokoomuksen suosio aiheutti kyllä hämmästystä. Näinkö äkkiä ihmiset ovat unohtaneet hallituksen tekemän politiikan, Piirainen vakavoituu.

Heli Piirainen ei usko, että nousseesta kannatuksesta huolimatta Vasemmistoliitto on vahvoilla hallitusneuvotteluissa. Erityisesti aktiivimallin hyväksyminen hiertää yhä puoluetta.

– Etenkin sinipunahallituksen mahdollisuus hirvittää.

Akaassa vasemmistoliiton kannatukseksi muodostui 7,5 prosenttia.

Timo Koskinen (vas.), Jari Laihia, Heli Piirainen, Mira Nurmi, Leila Jussila, Ville Kivi, Jorma Kivi ja Heikki Hietala viettivät vaalivalvojaisia Viialan Sampolassa. Kuva: Antti Luukkanen.

 

 

Lue Heli Piiraisen viimesyksyiset perustelut siirtymiselle vihreistä vasemmistoliittoon.

Heli Piirainen loikkasi vihreistä vasemmistoliittoon

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.