Hannu Järvinen petrasi viime vaaleista mutta pettyi akaalaisiin – ”Olisin odottanut enemmän kannatusta oman kylän ehdokkaalle”

Eduskuntavaaleissa toista kertaa ehdolla ollut Hannu Järvinen pettyi erityisesti Akaasta saamiensa äänten määrään. Kuva: Juha Kosonen.

Viialan työväentalolla paikallisen työväenyhdistyksen järjestämiä vaalivalvojaisia pitänyt SDP:n Hannu Järvinen on pettynyt saamaansa tulokseen.

– Odotin enemmän ääniä Akaasta. Olisin odottanut enemmän kannatusta oman kylän ehdokkaalle. Nyt täältä valui ääniä etenkin Tampereelle.

Hän ei pidä siltarumpupolitiikkaa lainkaan negatiivisena terminä vaan on sitä mieltä, että poliitikkojen kuuluukin ajaa paikallisten asiaa.

– Nyt vaalipaneeleissa SDP:nkin edustajat ovat puhuneet aivan liikaa tunnin junasta Helsinkiin.

Tämän hetken tilanteen mukaan Järvinen ei olisi pääsemässä läpi eduskuntaan. Vähimmäistavoitteekseen hän ilmoittaa neljän vuoden takaisen äänimääränsä kasvun, mikä onkin toteutumassa. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Hannu Järvinen sai yhteensä 865 ääntä. Sunnuntaina ääntenlaskennan kalkkiviivoilla Järvisellä oli kasassa 1133 ääntä.

Sosiaalidemokraattien gallupeissa ennustettu vaalivoitto on tämän hetken tilanteen mukaan osoittautumassa äärimmäisen niukaksi. Haastatteluhetkellä keulaa ykköspaikalla on Järvisen mielestä kiusallisen vähän.

– Suurimman puolueen asema ja sitä kautta pääministeripaikka on ehdoton tavoite.

Keskustan rökälemäinen vaalitappio on Järvisen mielestä seurausta sisäisistä linjaeroista, jotka pääministeri Juha Sipilän johdolla hajaannuttivat puolueen. Myös demareissa on esiintynyt linjaeroja, joissa Hannu Järvinen kokee jääneensä vähemmistöön.

– Teollisuusdemarina minulle työpaikat on ykkösasia, mutta aihe on jäänyt ilmastonmuutoksen jalkoihin.

Hallitusneuvotteluista Järvinen povaa vaikeita. Kolmen suurimman puolueen kannatusprosenttien erot ovat hyvin pieniä.

– Pääluottamusmiehenä olen sitä mieltä, että kaikkia pitää kuunnella eikä ketään saa sulkea automaattisesti pois.

Ohjelmat ja samanmieliset ajatukset ratkaisevat, Järvinen muistuttaa, mutta ilmoittaa kuitenkin keskustan kokoomusta mieluisammaksi hallituskumppaniksi.

– Suomalainen hyvinvointivaltio 60-luvulla on rakennettu nimenomaan punamultayhteistyöllä.

Hannu Järvisen vaalivalvojaisia vietettiin Viialan työväentalolla. Kuva: Antti Luukkanen.

 

Lue mitä asioita Hannu Järvinen piti tärkeinä vieraillessaan vaalikampanjansa aikana Toijalassa.

Hannu Järvinen haluaa viedä eduskuntaan duunarin äänen – Vientiteollisuus on Suomen hyvinvoinnin tae

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.