Kolme seurantaloa saa korjausavustusta Akaassa

Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna valtionavustuksia 1,68 miljoonaa euroa, josta 142 500 euroa myönnetään Pirkanmaalle. Akaassa avustuksen saajia on kolme.

Kylmäkosken Työväentalo saa 12 000 euroa, Sotkian nuorisoseurantalo Honkala 2400 euroa ja Viialan Työväentalo 9 000 euroa. Kylmäkosken Työväentalon omistaa Kylmäkosken Työväenyhdistys, Honkalan Sotkian Nuorisoseura ja Viialan Työväentalon Viialan työväenyhdistys.

Kylmäkosken Työväentalon avustuksella kunnostetaan entisen elokuvahuoneen katos.

Sotkian nuorisoseura käyttää avustuksen seurantalon ulkomaalaukseen, joka tehdään talkootyönä. Jos rahat riittävät, talolle toteutetaan myös pyörätuoliluiska.

Viialan Työväentalon avustus käytetään vesi-ilmalämpöpumppuun, mikä vähentää puulämmityksen tarvetta. Työväentalo on saanut viime vuonna myös Suomen Työväentalojen Liitolta 2000 euron avustuksen, joka käytetään talon lämmineristyksen lisäämiseen.

Yhteensä avustuksia saa Pirkanmaalla tänä vuonna 16 hakijaa, mikä on viisi enemmän kuin 2018. Koko maassa avustuksia myönnettiin 167 hakijalle.

Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset.

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

Sotkian nuorisoseurantalo Honkala. Talo on rakennettu vuonna 1933. 

 

Viialan Työväentalo. Työväentalo on rakennettu 1912, ja sen ravintolapuoli 1927. Rakentamiseen käytettiin vanhan Rasin koulun hirsiä.

 

Kylmäkosken Työväentalo. Talo on rakennettu 1907.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.