Hilu Toivonen-Alastalo menestyi akaalaisista parhaiten Nuorisovaaleissa

Viialan yhtenäiskoulu osallistui 1.-5.4. järjestettyihin Nuorisovaaleihin. Elokuussa koululla vietettiin koulukampuksen avajaisia.

Eduskuntavaalien Nuorisovaaleissa akaalaisista kansanedustajaehdokkaista eniten ääniä, 38, sai vihreiden Hilu ToivonenAlastalo. Muut akaalaisehdokkaat saivat ääniä seuraavasti: Susanna Saxberg (kok) 13, Hannu Järvinen (sd) 12, Mika Setälä (kd) 11, Anton Murola (lib) 10, Petri Juutilainen (sin) 5, Heli Piirainen (vas) 3, Sauli Turja (sin) 3, Hannele Rehuttu (pp) 1.

Akaan kouluista Nuorisovaaleihin osallistui Viialan yhtenäiskoulu.

Nuorisovaalien perusteella Pirkanmaalta eduskuntaan olisi valittu Iiris Suomela (vihr), Sakari Puisto (ps), Ida Leino (kok), Pertti Hakanen (kesk), Marko Asell (sd), Sonja Koto (vihr), Sami Kymäläinen (ps), Kauko Turunen (kd), Maria Nieminen (Eläinoikeuspuolue), Anna-Kaisa Ikonen (kok), Tommi Messi (Seitsemän tähden liike), Jaakko Mustakallio (vihr), Harri Penttilä (kesk), Henri Häkkilä (ps), Ilmari Nurminen (sd), Merve Caglayan (vihr), Jussi Haavisto (kok), Marko Törhönen (ps), Jari Tallbacka (kesk).

Valtakunnallisesti nuorten keskuudessa suosituimmiksi puolueiksi nousivat vihreät (17 prosenttia), kokoomus (14,5 prosenttia), perussuomalaiset (14,5 prosenttia) ja keskusta (11,7 prosenttia).Vaikka kokoomus keräsi enemmän ääniä, hyötyi  perussuomalaiset vaalipiirien viimeisten paikkojen jaosta siten, että puolue sai yhden paikan kokoomusta enemmän nuorten eduskuntaan.

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi koordinoi eduskuntavaalien Nuorisovaalit kuudennen kerran. Nuorisovaaleihin osallistui 877 perus- ja toisen asteen oppilaitosta kahdessatoista vaalipiirissä. Ääniä annettiin yhteensä 62 935, joista hylättyjä oli 3 628. Nuorisovaalien tavoite on tukea nuorten äänestysaktiivisuutta ja tutustua vaaleihin toiminnallisen oppimisen keinoin.

Nuorisovaalien tulos Pirkanmaalla

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.